България се разплака: Ритон разкри последното желание на Тончо Русев! (Ето какво е)

България се разплака: Ритон разкри последното желание на Тончо Русев! (Ето какво е)
Гласувайте за статията

Дует Ритон разкри какво е било последното желание на големия Тончо Русев!

Дует Ритон и останалите естрадни изпълнители споделиха силни и топли думи за големия композитор Тончо Русев. Великият и гениален български музикант си отиде снощи от този свят и потопи България в сълзи.

Ритон разкри последното желание на големия Тончо Русев

Спомени за него споделиха Ритон и Васил Найденов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Почти няма роден изпълнител, който да не е пял песен на Тончо Русев. Всички обичаха талантливия Маестро, както топло са го наричали. Въпреки обичта и голямата си известност, последното му желание е било повече от скромно. Но разтърсващо.

„Преди последния ни концерт той ни помоли да посветим негова песен на съпругата му Елена. Не се разплакахме, но ни стана много тъжно. Той вече беше много болен. Благодаря, че го познавахме. Светла му памет!“, каза Здравко Желязков.

Съпругата му Катя Михайлова си спомни, че композитора бил този, заради което двамата се събрали и направили дует.

„Познавахме го от 42 години. Той е най-важният човек, за да сме заедно толкова време. Тончо ни познаваше, затова ставаха хитове. Той ни запозна, беше ни неофициалният продуцент.

Тончо винаги е правил музика по вече готово стихотворение. Винаги казваше – нотите идват, след като видя думите“, спомни си Катя.

Васил Найденов също изрази своето уважение и разказа спомени с Тончо Русев. Изпълнителят на „Синева” се включи в ефира на медията с телефонна връзка. Васко Кеца изказа своето голямо преклонение пред Маестрото, като заяви, че България и културата като цяло е изгубила един голям ерудит и творец.

„Изключителен музикант е, а и инструменталист. Неговата музика е изключително българска. Тя е адресирана до всеки един от българите. Музиката на Тончо остава във времето.

Песните му са много силни като емоции. Всеки един от нас му казваше Маестро и наистина остава в сърцата на хората. Това е най-важното признание за един човек – имало е смисъл да съществува“, изрази безкрайното си уважение към гения Васил Найденов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

5 коментара по “България се разплака: Ритон разкри последното желание на Тончо Русев! (Ето какво е)”

 1. Иван Кутиков

  апр. 12. 2018

  Ритон като се върнаха от Полша, където работиха по кръчмите няколко години познаваха само мен.,тогава аз правех аранжиментите на песните на Тончо Русев. Запознах ги и с Тончо и със Зорница Попова и го помолих да им напишат песен. Но те са толкова неблагодарни хора – Затова о Филип ги отряза. Тончо не се е занимавал с тях , освен като са му поръчвали песен.Нека Ритон не се правят на толкова близки и главни. Първо се бяха залепили за мен, после за Киркоров. Винаги се снимат до някого защото те са никого. Тончо ги бил направил. Дует. Нещастници- толкова направих за вас и веднъж не сте казали една добра дума!

 2. Кети Лекова

  апр. 12. 2018

  До „Иван Кутикув“:
  А бе кой си ти бе, смешнико! Кой ще ти повярва че си Иван Кутикув, ти знаеш ли кой е той въобще. Точно този човек ходи на всичките концерти на Ритон и е горд с тях, както всички останали. Тончо Русев(Бог да го прости) беше доста близък с Ритон, и не случайно повери на тях последната си песен, написана специално за съпругата му Елена „Безумна любов“, в тях той виждаше олицетворението на любовта и добротата, за това песента я даде на тях а не на друг. И само да добавя Катя и Здравко изобщо не са неблагодарни, а напротив, те са от малкото певци които като стъпят на сцената отделят 2 минути след всяка песен за да благодарят на хората които са им я направили! И на всеки свой концерт споменават кой ги е направил дует Ритон и поднасят своите благодарности!
  Катя и Здравко са уникални професионалисти и преди всичко човеци с главно Ч, и не са заслужили всичките тези нападки, които пишат разни жалки хорица без личен живот.
  И последното, Катя и Здравко не са никои, те са най известния дует, Ритон, неповторимите певци с голямата си любов към музиката, онези двама влюбени, на които енергията им край няма, пълни с жизнерадостни идеи!!

 3. Нели Кирчева

  апр. 12. 2018

  До Кети Лекова Кутиков е с ,,О,, не с ,,У,, 😉😆

 4. Стойчо Киров

  апр. 14. 2018

  Иван Кутиков никога не би се изказал така.. Това не е той. Дует „Ритон“ не са лоши хора, но не са и чак толкова хрисими. Здравко е малко серт, но пак казвам не са лоши хора. Защо са скъсали приятелството с Филип Киркоров, си е лично техен проблем и да се клюкарства по тази тема, е абсолютно безпредметно!

 5. Стойчо Киров

  апр. 14. 2018

  И още нещо – Тончо Русев никога не е правил песен за някой, защото той така е искал и това, че Ритон са го карали да им пише песни, са абсолютни простотии!!! Тончо Русев композираше музика по стихове и сам той решаваше кой певец да изпълни съответната песен. Така, че не пишете простотии без да знаете как седят работите!

Добавете коментар