Йорданка Христова: Още плача за Гунди! (Какво призна още естрадната прима)

Йорданка Христова: Още плача за Гунди! (Какво призна още естрадната прима)
Гласувайте за статията

Йорданка Христова призна, че все още плаче за Гунди

Голямата певица Йорданка Христова не може да прежали смъртта на талантливият ни футболист от миналото Гунди. На 4-ти май отбелязваме 75 години от рождението на големия български футболист Георги Аспарухов-Гунди.

Йорданка Христова още страда за Гунди

„Братовчеди сме! И двамата с Гунди са родени през 1943 година. Срещали сме се няколко пъти около мачовете на младежкия национален отбор“, сподели пред „България днес” Йорданка Христова.

Роднинската връзка на изпълнителката на „Делфини” и футболистът идва по майчина линия. Майката на певицата се казвала Иванка, както била кръстена и бабата на Георги. Дъщерята на Йорданка Христова носи същото родово име-Ивана.

„Невероятно талантливи бяха момчетата от това поколение – като започнем от Котков, Пешо Величков, Бобата Жечев, Соколето, Шаламанов, Якимов, Гунди… Дори спечелиха европейското първенство за юноши през 1959 г.

Отношенията между тях бяха приятелски и колегиални. Нямаше напрежение, вражеско и агресивно поведение, както сега“, спомня си примата на българската естрада.

Изпълнителката не може да забрави това кошмарно време, когато научила страшната вест за смъртта на своя известен братовчед.

„Тогава бях ученичка в гимназията и често бягах от часове, за да гледам някой важен мач. По-голямата ми сестра беше от „Левски“, а аз избрах други отбор по това време ЦСКА. Така опознах всички футболисти още от малка.

Бях на Слънчев бряг, когато узнах за ужасната катастрофа. Голяма трагедия, непростима загуба. Редовно плача на прекрасния филм на БНТ с гласа на Гунди. Каква съдба само!“ спомня си с болка голямата певица Йорданка Христова.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар