У нас наградата „Стоян Камбарев“ получи млад пианист

0

У нас наградата „Стоян Камбарев“ получи млад пианист – Светослав Тодоров. А Президента Росен Плевналиев бе този, който даде престижната статуетка на младия талант, изработена от известния художник Кольо Карамфилов. 

Към статуетката имаше и парична награда от 3000 лева. Можем да споменем, че през годините „Стоян Камбарев” се превърна в една от най- важните и авторитетни граждански институции в областта на културата у нас, можем да цитираме Президената, по данни от сп. „Ева“.

Ние подкрепяме твърдението и припомняме, че в памет на мъжа си Деси Тенекеджиева инициира създаването на фондация подпомагаща младите таланти. А след това се създадоха и наградите в областта на културата – „Стоян Камбарев“. Ежегодно се отделя внимание на подрастващите и се дават средства за помагане дейността на изявени и талантливи хора в различни изкуства.

Уни Кредит Банк и Бон Марин Холдинт са част от спонсорите и осигурилите награди за участниците, представители на бизнеса у нас.

На церемонията присъстваха популярни лица и хора на културата, сред най-представителните бе откроена и Деси Тенекеджиева – творец, който освен у нас се занимава и активно твори и зад граница в последните си години.

От изданието „Клюки.Бг“ изразяваме подкрепа за подобни родни инициативи и желаем още много млади и надарени хора в България да получат шанса си за по-широка и добра реализация.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.