Мариела Нордел е живяла къде ли не по света, затова и редовно прави сравнения!Устатата Мариела Нордел

мнокогратно е обвинявана, че изказва мнението си по редица въпроси. И винаги е готова да насоли някого или нещо, което счита за нередно. Смятаме, че доизвестна степен й е позволено обаче. [caption id="attachment_406153" align="alignright" width="300"]Мариела Нордел Мариела Нордел продължава да сече наред[/caption] Поради простата причина, че кулинарката е обиколила половината свят и има базата да прави сравнения между западната и родната реалност. Ето какво я ядоса в България, дни след като се върна от Холандия. "Не мога да си обясня този парадокс в България - в едно заведение, колкото е по-гадно обслужването, толкова то е по-пълно! Разходихме се снощи с детето из Витошка. Бях впечатлена - явно сега това е новата мода - стъклени тераси към ресторантите, лошо няма. Почти всички бяха полу-празни към 23 часа, но "Рафи" се пръскаше от народ. Детето настояваше за суши и като видях кифленската клиентела, бях напълно сигурна, че няма как да не предлагат суши. Оказах се права. Едно момиче експедитивно ни настани на маса до прозореца, даде ни менютата и изчезна. На съседната маса имаше компания от няколко млади момчета и момичета. Личеше си, че от доста време се опитват да привлекат вниманието на сервитьорката да им вземе поръчката, но тя продължаваше да си говори с колежката и да игнорира всякакви знаци от клиентелата. Детето внимателно я следеше и изкоментира по едно време "вижда, но се прави, че не. Явно такива са й инструкциите.". След продължително махане, скачане и подвикване от комшийската маса, най-накрая им кацна едно момченце с хипстърска прическа и поведение на провинциален фризьор, попаднал в София и станал "човек". Взе им поръчката и аз се хвърлих в последния момент върху му - "така и така успяха да ви хванат, поне вземете и нашата поръчка". То се намуси, изкоментира нещо, но дойде и си записа. Оказа се, че суши кухнята им затваряла в 23....

Интересно как може една част от кухнята да затваря в различно време? Явно може! Макар, че по-логично ми звучи обяснение "суши готвачът ни приключва в 23", ама айде, детето беше с мен, не ми се влизаше в диалог със закръгленото хипстърче-бръснар.

Донесе ни пържени тиквички и хумус. Тиквичките бяха превъзходни! Хумусът - леко възкисъл, прекалили са с лимона, но всичко си изядохме. Като дойде за сметката не му дадох бакшиш, но пък той не се намуси - явно си беше наясно и ми върна точно ресто - нещо, което много рядко се случва в бг заведенията", обстойно разказа преживяването си Мариела Нордел.