Жената на Боян Петров разтърси България: Спря търсенето към върха!

Жената на Боян Петров разтърси България: Спря търсенето към върха!
Гласувайте за статията

Боян Петров няма шанс да бъде намерен жив към върха, смята Радослава Ненова!

В пълен шок останаха мнозина от решението, което жената на изчезналия Боян Петров взе. Тя не желае той да бъде търсен след лагер 3, тъй като там нямало шанс да бъде жив.

Боян Петров

Боян Петров няма да бъде търсен след лагер 3

Радослава Ненова е решила така, защото счита, че ако търсенето нагоре продължи, само ще се рискува напразно живота на шерпите. Тя предпочита спасителите да се спуснат надолу и да проверят процепите, където има шанс Боби да е жив.

„Вчера в много труден за мен разговор взех решение да не се изкачва върха днес. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда – за мен живота и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно – не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите където има шанс да открият Боян жив …

Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, благодарна съм за всички усилия и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат друг риск, на друг склон, за друго изкачване…, но лично аз не желая да рискуват към върха. Всички решения по издирването от тук на сетне са техни.

Поради големия поток от информация и коментари която витае, съм решила да опиша много подробно хронологията, фактите имената, кореспонденцията и цените. Още не съм решила дали да го направя в пост или в книга. Едно е сигурно-написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян“ – написа Радослава.

Боян Петров изчезна в Хималайте на 3 май. Търсят го няколко шерпи и три хеликоптера, но засега няма ни вест, ни кост от него.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар