Мариела Нордел изброи 7 факта от кралската сватба, които може би са ни убегнали!От сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

минаха два дни, но темата все още е най-обсъжданата в света. И вероятно така ще бъде месеци наред. Ето как устатата Мариела Нордел коментира венчавката и кои са 7-те факти, на които може би не сме обърнали внимание: [caption id="attachment_406930" align="alignright" width="300"]Мариела Нордел Мариела Нордел с разбор на сватбата на Меган и Хари[/caption] "Много нещо се изкоментира покрай сватбата на Хари и Мегън. Аз, както обикновено, ще го направя от комуникационна гледна точка: 1. Поканата! Забележете колко семпла, стилна и лаконична е - казва се кой, какво, къде, кога и как - облеклото, както и обратна връзка. Нищо повече. Тази печатница работи с машини и техника на 90 години и използва златен варак. 2. За разлика от Хари, който беше през цялото време супер нервен /постоянно си чешеше носа, врата, търкаше си очите/, Мегън беше супер релакс, забавляваше се и излъчваше послание "аз съм тук! Това съм аз!". Дали, заради зодията /лъв/ и борбения характер, дали, заради професията на холиудска актриса, но й се получи брилянтно! 3. От тоалетите на гостенките най-ми хареса дамата в зелено и на цветя. Кралицата също беше в зелено, макар по-резидаво. Въобще, зеленото доминираше сред английската част от гостите.

Разрових се да видя какво символизира зеленото, защото сред кралските всичко е нишани и хич не се изненадах, когато открих, че е символ на...... смешението!

Първо, че се получава от синьо и жълто, но винаги от древността до днес се е използвало в гербовете и знамената като символ на смесване, сливане.... Правете си изводите - за първи път мулатка влиза в кралски двор.... Въпреки, че за Кралицата, Мегън е перфектния ПР - млада, успешна, що-годе прилична, американка, личеше си, че на нея лично не й е по вкуса тая смесица, но, както знаем, кралиците нямат право на лично мнение. 4. Очебийна беше липсата сред поканените не на политици, но на членове от другите кралски къщи - испанската, датската, шведската, норвежката.... 5. На церемонията, вместо обичайния стих от Евангелието на апостол Йоан за любовта, бе прочетена "Песента на Соломон" от Стария Завет. А, тия, които сме го чели, знаем на кого е посветен - на Нубийската Царица, която е била африканка.... А, бе, намеци, намеци, през цялата церемония. 6. Преподобния пастор американеца, когато се развихри в типично американски проповеднически стил, камерата даде Беатрикс и Южени-то, които се кискаха, а другите англета се споглеждаха ухилено и сръчкваха. Булката или не ги забелязваше, или се правеше, защото демонстрираше добро настроение и съпричасност към речта на сънародника си. 7. Никой не изкоментира втората рокля на булката - висока яка, голи рамене", написа Мариела Нордел.