Плеймейтката Анна-Мария Чернева: Искам да стана първата жена БГ космонавт! (още за амбициите й)

Плеймейтката Анна-Мария Чернева: Искам да стана първата жена БГ космонавт! (още за амбициите й)
Гласувайте за статията

Анна-Мария Чернева призна, че смята да полети в космоса!

Плеймейтката Анна-Мария Чернева, която е позната на зрителите от сериала „София Ден и Нощ“ шашна с амбициите си. Които са доста по-различни от тези на повечето й колежки, да не кажем всичките.

Анна-Мария Чернева

Анна-Мария Чернева иска да става космонавт, ще следва астрономия

Оказа се, че Чернева иска да се развива и да надскочи себе си дотам, че да се превърне в първата жена БГ космонавт. При това съвсем сериозно. Първото, което ще направи, е да запише да учи астрономия в Софийския университет.

„Четох програмата и видях, че няма да има чак толкова много формули и физика. Ще бъде по-лесно за усвояване. А и астрономията много ме влече, още от малка. Когато бях на 5-6 години, макар майка ми да ми купи далекоглед. В стаята ми имаше светещи звезди.

Сега често се редя на опашка в обсерваторията. За последно чаках до 12.30 часа, за да видя най-големия кратер на луната Тихо Брахе“, разказва Анна-Мария Чернева. И съвсем сериозно споделя, че би летяла в открития космос, стига да й позволят.

„Да, бих се пробвала. Наясно съм колко е трудно да се оцелее. Малко ме е страх, че може да умра, но ако взема твърдо решение, ще се подложа на цялостна подготовка. Наясно съм колко е важно да се спортува.

Иска ми се първо да отида на Луната. Ще бъде най-лесно да се стигне до там. На Венера е много интересно, но няма как да оцелея, защото е далеч от Слънцето. А при Меркурий е обратното, много е топло“, обяснява почти професионално красавицата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар