Иво Сиромахов избухна: Да закриваме тази държава! Тя отдавна е мъртва (Виж още)

Иво Сиромахов избухна: Да закриваме тази държава! Тя отдавна е мъртва (Виж още)
Гласувайте за статията

Иво Сиромахов отново избухна преди големия български празник 24 май!

Сценаристът и писател Иво Сиромахов винаги е казвал нещата такива, каквито са. Острите му думи и този път попаднаха право в целта.

Иво Сиромахов с крайно решение

Трябва просто да онемеем и да се замислим кой направи от една горда и силна България, днешната…мърша. В която, ето какво каза за нея Иво Сиромахов:

„Да закриваме дължавата. Тя и без друго отдавна е мъртва, просто някой трябва да изнесе мършата. За какво ни е държава, която изобщо не работи? Пияни шофьори убиват деца и получават условна присъда. За какво ни е такъв съд?

За последните 20 години, 22 министри са били разследвани. Всички те са обявени от правораздавателните органи за невинни. Румен Овчаров – невинен, Христо Бисеров – невинен,

Александър Томов – невинен, Емилия Масларова – невинна, Мирослав Найденов – невинен. Наистина ли ни трябва такова правосъдие?

За какво ни е полиция, която не може да опази бабите по селата от убийства и изнасилвания, а в същото време стотици полицаи пръхтят пред НДК, за да пазят някакви брюкселски тюфлеци от народната любов?

За какво са ни държавни училища, в които учителите са обиждани, унижавани и бити? За какво са ни
държавни болници, в които директорите мислят само как да крадат от здравната каса и да получават комисиони от доставчиците на лекарства?

За какво са ни държавни университети, които не дават никакво образование, а просто продават дипломи? За какво са ни данъчни, при положение че 16 милиарда ДДС са откраднати и никой не ги търси?

За какво са ни 240 депутати, двайсет министерства, десетки агенции с хиляди чиновници? Уволнете ги незабавно, накарайте ги да работят нещо.

Трябва да останат само службите по чистотата. За да изнесат боклука от парламента и министерствата“, настоява Иво Сиромахов.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар