Днес е голям празник за вярващите хора

Днес е голям празник за вярващите хора
Гласувайте за статията

Днес е голям празник за вярващите хора, на осмата седмица след Великден се чества Петдесетница или още се нарича рожден ден на Христовата църква.

Петдесетница

Според вярващите и кръстените християни на този светъл ден именно осмата неделя след Великден, Христос основал земната си църква като ни изпратил Светия дух. След този ден апостолите започнали да описват това велико събитие като слизането на Светия Дух – всяка година на този ден. А понеделникът след Петдесетница е празникът на Светия Дух. Този празник Църквата е установила заради величието на Пресветия Дух, чрез който ни се дарява всяка мъдрост и който е източникът на живота, цитират и от изданието Вести.

В древни времена Петдесетница е бил сред основните християнски празници, който е отбелязвал края на жътвата на ечемика. По-късно във времето вече празникът Петдесетница се свързва със създаването на Синайското законодателство, 50 дена след излизането на евреите от земите на Египет.

Днес и у нас множество християнски семейства ще почетат деня с молитва и ходене на църква след вчерашната Черешова задушница. Отново припомняме, че и утре може да се празнува – ден на Светия Дух, както е по църковния канон. И ние от изданието „Клюки.БГ’ желаем светли и смирени дни за всички вярващи в Христовата църква.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар