Шапките на благородниците – аксесоар или задължение

Шапките на благородниците – аксесоар или задължение
Гласувайте за статията

Шапките на благородниците – аксесоар или задължение към облеклото, според етикета. Отново се замислихме по темата „шапки“ покрай грандиозната кралска сватба. Докато Хари и Меган си казваха „Да“ и се вричаха във вярност, а ние ги гледахме от малкия екран с възхита.

Около тях над 500 представители на различни благороднически фамилии бяха поканени на този сватбен ден, сега пък ние ще обърнем внимание на дамската половина от гостите, за да обсъдим облеклото. И най-вече с акцент върху шапките.

Както се пише и в изданието за новини – „Вести“ днес особено за официални събития на Острова малките кокетни шапчици, отдавна не са само аксесоар, а дори елемент от голяма значимост за дамите. Така те показват не само личен вкус и естетичните си възгледи, но и се придържат към иначе строгия етикет.

От миналия век досега малките шапки, които се различават от стандартните, основно по кокетната си форма и размери променят предназначението си.  Още от 1950 г. дамите във Великобритания носят шапчиците като ги прикрепят с фиби и шноли, тогава не е почтително дамите да носят косите си разпуснати. Някои наричат у нас тези шапки с термина – фасинатори, от анг. език  „fascinator“. 

В по-стари времена малките шапки са били главно от мрежа и са имали декоративен вид, придавали са и доста по-привлекателен, загадъчен стил на жената . Днес е част от етикета, но и поле за свободна проява на вкус и въображение за дамите, най-вече в благородническите среди.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар