Соня Колтуклиева се нахвърли на Виктория Велева! Пълни подробности

Соня Колтуклиева се нахвърли на Виктория Велева! Пълни подробности
Гласувайте за статията

Соня Колтуклиева не си поплюва, това го доказа отново!

Журналистката Соня Колтуклиева се нахвърли срещу колежката си Виктория Велева. Причината бе посещението на Велева при папата, заедно с премиера Бойко Борисов.

И най-вече я вбеси хвалебствената статия, която написа след това за министър-председателя. Соня Колтуклиева използва гневния пост на Николай Слатински, с който показа отношението си към Виктория Велева. Ето целия текст:

Соня Колтуклиева изригна срещу Виктория Велева

Позорният опус на Мадам В.

предизвиква погнуса, като всяко морално падение от подобен род и с подобен мащаб. Но нека не се взираме в конкретния случай. Трябва да разглеждаме такива събития в реалния контекст и като знаци – като знаци, които и без това да съзнават персони като Мадам В., чрез тях ни дава Животът.

Никак не е странно, че този опус толкова много,

буквално едно към едно прилича на словесните плонжове, правени от къде-къде по-талантливи творци по време на соца.

Аз говоря за знаци, защото за мен е очевидно, че България, след като се лута доста, допусна множество грешки, плати непосилно висока цена, че от всички по възможно най-лошия начин си направихме Прехода, а-ха и да излезе на прав път, но не сполучи.

Навлезе постепенно в почти десетилетие вече на застой,

на загубено за своята модернизация, нормализация, европеизация и демократизация, време, започна да възражда стереотипи и комплекси, похвати и модели на уродливия соц в гротескна псевдодемократична форма.

И отприщи небивало деморализиране,

опиращо се на четири стълба – отказ от правосъдие, некомпетентност на всички управленски нива, арогантно отношение към младите и техния талант, амбиции и желание да са полезни на България, постепенно преориентиране на политиката в противоположна на европейската посока.

И така, докато си играем на отклици и реакции за всякакви конкретни случаи и ги забравяме след три дни, ние не се усещаме, че сме направили завъртане на 360 градуса и един цикъл е завършен. Но не, ние не сме се върнали в изходното положение. А не сме се върнали в него, защото освен въртене в кръг, ние се движим и назад. Т.е. движим се по спирала, но не нагоре, а надолу.

Ето тази моя обяснителна схема ме кара да мисля, че позорният опус на Мадам В. не е сам за себе си и сам по себе си. А знак – знак, че вървим не както трябва и не накъдето трябва. И не стига, че се въртим в кръг, но и слизаме по стъпалата на Времето. А това значи, че можем да се загубим в деветите кръгове на Пространството.

Трябва да се опомним.

През опомнянето минава спасението. Дошло е време да се мисли за спасение. Мой приятел тези дни ми каза – напоследък не се чувствам добре, имам страшна нужда от себе си. Така мисля аз за България – напоследък не се чувстваме добре, имаме страшна нужда от себе си…“, написа Слатински. Именно него Соня Колтуклиева подкрепи срещу Валерия Велева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Соня Колтуклиева се нахвърли на Виктория Велева! Пълни подробности”

  1. Vava

    май 29. 2018

    А коя, по дяволите, е ВИКТОРИЯ Велева?

Добавете коментар