Венци Мицов отново показа завидното си остроумие!Общинският съветник и

музикант от култовата "Хиподил" Венци Мицов за пореден път показа завидното си остроумие. Днес той шашна всички с идеята си за нов риалити формат. Който по нищо няма да отстъпва на познатите ни. Дори ще ги задмине. [caption id="attachment_408153" align="alignright" width="300"]Венци Мицов Венци Мицов с култова идея за нов риалити формат[/caption] "Имам убийствена идея за риалити. Даже има и име. Името е яко - "Мизерията ражда таланти". Следете ми мисълта сега, а продуцентите да знаят, че както винаги давам безплатни съвети. Риалитито е музикално. Имаме бенд, който бива избран след кастинг за най - бездарни музиканти. Освен това бенда не трябва да знае кои песни ще акомпанира. И нотите се дават на музикантите секунди преди ефир, за да има елемент на спонтанност. За предпочитане е инструментариума на бенда да е съставен от употребявани барабани "Амати", закупени в ГУМ - а на Радомир през 1984 година. Йоничка "Касио" - 3 октави, китара "Кремона" - акустична със залепени с тиксо адаптери. И дисторшън, ръчно направен от стар социалистически грамофон. Разбира се микрофони на "Респром", мишпулт, ръчно изработен от крадени части от Завода за кондензатори в Кюстендил през 1986 година.

Певците се явяват един след друг, като не знаят какво ще пеят и то им се подава директно в ефир от комисия. Съставена от земеделски производители от различни райони на страната, като Полски Тръмбеш, Генерал Тошево, Угърчин, Долна Митрополия и разбира се село Долно Уйно, Кюстендилско.

Зрителите нямат право да гласуват с SMS - и или с лайкове във Фейсбук, а единствения начин да се произнесат е да изпратят факс на посочен номер. В който аргументирано, на 6 страници, Times New Roman, 12 шрифт да изразят подкрепата си за определения изпълнител. Спазвайки всички изисквания на научния доклад с референции под текста и ползвана литература в края (не по - малко от 12 заглавия).

Позволени са всякакви музикални жанрове като ричеркар, соната, кючек, рапсодия, гюбек, дръм енд бейз и евродиско.

Предаването се снима задължително от хора, които никога не са пипали камери, а режисьорът на пулт задължително бива надрусан с ЛСД преди ефир. За да се постигне по - голям артистизъм на предаването. В полуфиналите има битки между учестниците, които не са музикални, а ползват различни приоми от мазните борби, MMA, карате, джудо, самбо и обикновен махленски кютек.

Играе се до влизане на линейка, избиване на 2 предни зъба, чупене на тазобедрена става или някакъв друг белег, че единия певец е надвил другия.

Финалиста получава наградата си, само, ако, след като достигне до финал е склонен пред публика да изяде един килограм хлебарки и да изпие 5 литра вода, налята лично от Таско Ерменков. Това накратко е концепцията ми, сега на ход са музикалните продуценти. И, скъпи телевизионери, не се стеснявайте. Колкото и отвратително да ви звучи моята идея, да знаете, че по - лошо от това, което в момента се лее в ефир трудно може да стане...", заби ги в земята с коментара си Венци Мицов. Като се замислим обаче, думите му са точно, ама точно на място.