Какво ще се случи тази нощ! Вижте тук.

Какво ще се случи тази нощ! Вижте тук.
Гласувайте за статията

Какво ще се случи тази нощ! В нощта срещу един древен по нашите земи празник – Еньовден, се случват именно сбъдване на магии и гадания.

Еньовден

На тази нощ небето се отваря, според вярванията, стават чудеса, но са възможни и магии. Сутринта преди изгрев още хората са се къпали в течаща вода и са си пожелавали нещо да са здрави.

Слънцето, според поверията се окъпва, преди да поеме своя път обратно към зимното време, пишат и в изданието сп. „Една.Бг’.

Момите, както се е вярвало но ще събират билки, които са лечебни, цветове и билки, окъпани в тази вода преди изгрев за здравето на всички, сред най-търсените билки е и – еньовчето.

Можем да си пожелаем нещо в полунощ. Небето е отворено за нашите мечти и искрени вярвания, казват, че се случват после.

В християнския свят празникът е белязан с раждането на Св. Йоан Кръстител – той предсказал идването на Спасителя Исус.

В древни времена у нас, са започвали серия от езически ритуали на тази дата – къпане, прескачане на огън, танци, гадаене, бране на билки и магии за плодородие. Така по нашите земи се отбелязвало и лятното Слънцестоене. Звездите слизат на Земята, затова билките са магически, окъпани в звездната роса. От тук денят става по-кратък и Слънцето поема своя обратен път, а сънищата ни били пророчески. Сънувайте и мечтайте красиво в тази нощ!

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар