Корнелия Нинова с открито писмо: Ето какво написа на европейските лидери за бежанците!

Корнелия Нинова с открито писмо: Ето какво написа на европейските лидери за бежанците!
Гласувайте за статията

Корнелия Нинова и този път не скри мнението си!

Корнелия Нинова изказа ясно и категорично позицията си за бежанците. Лидерът на БСП изпрати писмо до европейските лидери. В него червената депутатка изрази ясната си и категорична позиция, че България не може да бъде буферна зона.

Корнелия Нинова с категорична позиция

И незаконни мигранти да бъдат връщани в „страните им по произход”. Ето какво написа Корнелия Нинова. Народната представителка разпространи лично написаното от нея до медиите:

„България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговорности, както и специфични трудности и проблеми. И това трябва да бъде осъзнато и отчетено от нашите партньори.

Най – главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в огромен бежанския лагер. Своеобразна буферна зона между зони на конфликт и Шенгенска Европа.

Рисковете това да се случи са повече от реални. Мигрантската криза беляза политическия живот на ЕС през последните няколко години, а липсата на координиран, адекватен и навременен общоевропейски отговор на мигрантската криза, показва, че текущата система за убежища не е в съответствие с актуалните предизвикателства.

Бягащите от кървавия сирийски конфликт, съгласно международните норми, имат право да получат закрила. В същото време, значителна част от влизащите без разрешение чужди граждани не могат да бъдат определени като „бежанци“ и следва да бъдат разглеждани като незаконни мигранти, т.е. връщани обратно в страните им по произход.

Водени от интересите на България и на българския народ , ние настояваме за този подход. Смятам за неприемливо и неработещо предложението на Германия- подписването на двустранни споразумения- финансова помощ в замяна на приемане и интеграция на мигранти.

Отбелязваме, че следва да бъдат разработени механизми, устойчиви на кризи и за превенция, като фокусът бъде поставен преди всичко върху основни области, като засилване на охраната и контрола на външните граници.

Настояваме за по – строг контрол на външните граници на държавите – членки на ЕС. Непрекъснат мониторинг по всички маршрути, в противодействие на незаконната миграция и нелегалния трафик на хора.

По-нататъшно засилване и прилагане на интегрираното гранично управление и на обмена на информация в рамките на ЕС, между страните – членки и агенциите, както и с международните партньори.

В контекста на днешните предизвикателства, Европа се променя и така трябва, иначе ще я загубим, ако продължаваме по същия начин. Европа трябва да бъде спасена и да продължи напред като единен, сигурен и здрав Съюз между силни държави“, казва в писмото си Корнелия Нинова.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар