Слави Трифонов с разтърсващ пост за проф. Божидар Димитров! (Виж какво написа)

Слави Трифонов с разтърсващ пост за проф. Божидар Димитров! (Виж какво написа)
Гласувайте за статията

Слави Трифонов изрази уважението и преклонението си към проф. Божидар Димитров!

Слави Трифонов е поредният, който изрази почитта и голямото си преклонение от кончината на проф. Божидар Димитров. Припомняме, че снощи почина големият родолюбец и патриот, проф. Божидар Димитров.

Слави Трифонов

Слави Трифонов се преклони пред проф. Димитров

Професорът си отиде на 72 години, като страдаше дълго време от сърце. Той на няколко пъти влиза в болницата ,за да се лекува.

Вестта за смъртта му покруси българите. Ето какво написа на личната си страница шоуменът Слави Трифонов:

„Вчера си отиде професор Божидар Димитров. За последно имах честта да работя с професора по албума „Песни за българи“, който създадохме за българските училища и читалища.

В книжката към албума Божидар Димитров разказа историята на всяка една патриотична песен, включена в „Песни за българи“. Такъв беше професорът – през целия си живот разказваше истории за българи, за велики българи.

И го правеше по един неподражаем начин – с невероятно възхищение, преклонение и национална гордост. Заради това, тази противоречива за мнозина личност, има моето уважение.

Професор Димитров не разказваше само историята на великите българи, той и страдаше за България. Страдаше по Македония. Благодарение на него в Ново село, близо до Струмица, бяха реставрирани военни паметници на загинали български войници по време на Балканската война и Първата световна война.

Неотдавна пред Иван Кулеков професор Димитров сподели, че след смъртта си иска част от праха му да бъде разпръсната над родния Созопол, а друга част да бъде разпръсната именно над това военно гробище в Ново село. За да бъде до тези храбри български войници.

Наистина, професор Димитров докрай беше родолюбец и патриот – в най-чистия смисъл на тези две думи. Почивай в мир, професоре“, написа в профила си Слави Трифонов.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар