Корнелия Нинова не може да се нахвали: Нобелов лауреат консултира БСП!(Още подробности)

Корнелия Нинова не може да се нахвали: Нобелов лауреат консултира БСП!(Още подробности)
3 (60%) 1 vote

Корнелия Нинова не може да се нахвали

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в екстаз от визитата на на проф. Стиглиц. Тя е на върха на щастието, щом нобелов лауреат по икономика е приел да я консултира, както и Левицата. След срещата с икономическият гений Корнелия Нинова моментално се изфука в мрежата:

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова в захлас от проф. Стиглиц

„Професор Стиглиц ще консултира визията за България на БСП. Да общувам с проф. Стиглиц отблизо е истинско богатство. Още повече, когато имаме общи идеи. Обсъдихме засилващите се неравенства и начините за намаляването им.

Напълно споделям заключенията в книгата му “Цената на неравенството”, че резултат от неравенствата е съществуването на два паралелни свята, които функционират един до друг без да имат досег помежду си.

С проф. Стиглиц разговаряхме и за нашата “Визия за България”, която ще обявим на 21 юли. Той е посветил част от трудовете си на ролята на държавата в икономиката. Ние отдавна настояваме държавата да не оставя всичко на свободния пазар, а да запази своята регулаторна функция в ключови сектори.

Радвам се, че един от най-големите икономисти в света, носител на Нобелова награда за икономика, смята, че за да работят пазарите така, както се очаква, трябва да има подходящо регулиране от страна на държавата.

Поканих го да посети България, за да представи своите идеи. Професор Стиглиц прие да му изпратя нашата „Визия за България“, за да ме консултира по темите, залегнали в нея. Там има много от неговите виждания за справедливост за всеки и как неравенството подкопава господството на закона.

Разговаряхме занапред да обменяме мнения по определени въпроси, които касаят икономиката и социалната държава.

Джоузеф Стиглиц е един от най-известните леви икономисти в света, носител на Нобелова награда за икономика от 2001 г. и още десетки престижни награди. Завършил е Масачузетския технологичен институт, преподавател в MIT, Принстън, Станфорд и Колумбийския университет.

Най-известните му трудове са: “Цената на неравенството, “Голямото разделение”, “Еврото”, “Свободно падане: Америка, свободните пазари, кризата и виновните за нея”, похвали се Корнелия Нинова.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар