Волен Сидеров скочи: Кой ще носи отговорност за спада в туризма ни?! (виж тук)

Волен Сидеров скочи: Кой ще носи отговорност за спада в туризма ни?! (виж тук)
Гласувайте за статията

Волен Сидеров изригна с категорична позиция за скандала в Слънчака!

Лидерът на Атака Волен Сидеров е на контра с доскорошния си авер и поддръжник Валери Симеонов. Той се зае да направи втора обиколка на Черноморието, несъгласен с акцията „Шум“ на Симеонов.

Волен Сидеров

Волен Сидеров на контра с Валери Симеонов

„Да проверим с извънредни комисии концесиите, не само шума по морето.
Това заявих в предаването “Неделя 150” по БНР – Българско Национално Радио.

Нещата около Слънчев бряг бяха представени едностранчиво и тенденциозно, нямаше я гледната точка на самия туристически бизнес. Лично видях какви поражения нанася Закона за шума , защото не е домислен – огромен отлив на туристи и финансови щети за туризма.

Целта на вицепремиера беше да се повишат доходите в туризма. Оказва се, че става обратното. Когато в края на годината отчетем спад в туризма – кой ще е виновен, кой ще понесе отговорността?

Беше съставен един специален щаб към областния управител на Бургас и тук бизнесмените разказват ужасяващи неща. Изсипват се десет души проверяващи всеки ден в заведения, в хотели – МВР, НАП, РДНСК, Митници, започват да искат документи, блокират работата, започват да проверяват личните карти на влизащите в някое заведение, колите им.

Все едно има терористичен акт. Всичко това отблъсква категорично хората и оплакванията бяха много сериозни. Аз смятам да направя поредица от кръгли маси, дискусии, защото хората от бизнеса са смачкани. Тях ги е страх.

Те казват: ако сега застана пред камерата ви, утре ще ми дойдат на проверка и ще ми съсипят бизнеса. Искам да излезе на бял свят защо се прави това, защо избирателно отделни заведения се проверяват, други не.

Какво е това – някаква нелоялна конкуренция ли, какво точно, трябва да се разбере. Ние имаме много случаи на много чужди псевдоинвеститори, които идват тук, при едни ощетяващи условия правят договори, примери, ЕРП-тата, ЧЕЗ, златната концесия, дайте да им направим на тях проверки! Да видим там как са“, заяви категорично Волен Сидеров.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар