Иво Сиромахов отново се опита да покаже кривиците ни, а който разбрал, разбрал!Писателят и сценарист на Слави Трифонов

- Иво Сиромахов за пореден път осмя кривиците на нашенския манталитет. Той изригна със саркастично изказване в блога си, пък който разбрал, разбрал. Ето как вижда българската реалност Сиромахов: [caption id="attachment_410482" align="alignright" width="300"]Иво Сиромахов Иво Сиромахов отново саркастичен до дупка, но и прав[/caption]

"В нормалните държави сезоните протичат спокойно и без истерии. Само в България не е така. Тук всеки сезон е мъчение за народа и повод за нечовешко напрежение и драми.

БЪЛГАРСКАТА ЗИМА

е адска зима. Студено е и вали сняг. А не като в нормалните държави – да е топло и да пече слънце. Братчеда ходи да бачка три години в Германия и вика: “Да видиш ква зима имат германците – 30 градуса, слънчице, германките ходят по бански. А не кат нашта загубена зима тука…” БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ е най-отвратителната пролет в света. Снегът се топи, газим в киша до колене, почват да цъфтят некви неприятни цветя и да се разлистват некви скапани дървета. За кво изобщо трябва да се разлистват? Това е безсмислено. Ще се покрият с листа, наесен тия листа ще окапят и ще трябва някой да ги чисти. Егати тъпата пролет. Освен това тополите цъфтят и на хората им тръгват алергиите.

Баджанака бачка в Чикаго и вика: “В Щатите е абсолютно забранено да имаш алергия от тополи. Ако фанеш алергия от тополи, директно влизаш в затвора от пет до десет години. Затва хората там са дисциплинирани и стискат. А не кат нас с наште загубени алергии тука…”

БЪЛГАРСКОТО ЛЯТО

е най-гадното лято в света. Жега, слънцето пече безмилостно, баби припадат в градския транспорт, кучета получават слънчеви изгаряния, хамстери псуват грозно, зловещо. А в нормалните държави лятото е хладно, с температури от минус 5 до плюс 4 градуса. Комшията беше пет години в Испания и вика: “Да видиш испанците кво лято са си направили, братче – хладинка и сянка, даже не ти се допива биричка. Ако температурата случайно се качи над 15 градуса, от общината излизат и почват да фърлят лед по улиците… А на всеки гражданин му назначават една лична асистентка от общината, която ходи до него по монокини и му вее с ветрило, за да го охлажда. Е тва е лято. А не кат нашто загубено лято тука…” БЪЛГАРСКАТА ЕСЕН е най-противната есен, която може да съществува. Дъждове валят, колите ръждясват, листата на дърветата падат. Пълна простотия! А в нормалните държави няма такива работи. Шурея гледал по дискавърито един филм за Япония и вика: “Да видиш японците ква есен имат!… Направили са едни такива специални платформи, които улавят дъжда още във въздуха, преди да падне на земята.

И гледаш – вали яко, а долу улиците са сухи. И като го уловят тоя дъжд платформите, го засилват директно в една пивоварна и го правят на биричка. И държавата безплатно я раздава тая биричка на хората, щото за кво й е на държавата толко биричка?

А па над дърветата са монтирали едни такива гигантски прахосмукачки и като тръгнат листата да падат, не падат надолу, ами падат нагоре, директно в прахосмукачките. Изобщо японците имат бахти яката есен, а не кат нашта загубена есен тука…”, написа Иво Сиромахов в блога си ivosiromahov.com.