Венци Мицов „нахрани“ МОН: „Изумително яко“ е на 2 януари да пратиш учениците на училище! (виж тук)

Венци Мицов „нахрани“ МОН: „Изумително яко“ е на 2 януари да пратиш учениците на училище! (виж тук)
Гласувайте за статията

Венци Мицов съобщи „премъдрото“ решение на Министерството на образованието!

Музикантът и общественик Венци Мицов осведоми обществото за „уникалното“ решение на МОН. А именно колко и на кои дати да бъдат ученическите ваканции през идната учебна година. Абсурдното е, че 2-ри януари е определен за учебен ден. Това нямаше как да не вдъхнови големия човек, който не пропусна да ги „поздрави“ подобаващо:

Венци Мицов

Венци Мицов разкости МОН и тъпотиите му

„Изумително як проект на МОН за ваканциите в предстоящата учебна година. Така например учениците трябва да са наясно, че на 2 януари ще трябва да ходят на училище.

На 2 януари цяла България все още изтрезнява, руската салата все още не е доядена, не дай си Боже да е паднал сняг, едва ли ще са почистени и улиците, но учениците ще ходят на училище.

Иначе всичко е точно, 9 дни пролетна и 4 дни междусрочна ваканция. Но едно не ми е ясно. Все по – малко ваканции, все по- чести родителски желания ако може да са още по-малко, но от това децата ни не стават по – грамотни.

И все ми се струва, че огромният проблем не е свързан с това колко време децата ни ще прекарат в училище… А с това колко време ще прекарат в къщи с родителите си. И доколко в това време родителите им ще им обърнат внимание и ще общуват с тях.

И, за бога, спестете ми теориите си, че учителите не стават, че училищата не стават, че ваканции не трябва да има и че само ние сме ‘ного убави. Децата трябва да учат, но трябва и да почиват. И да играят, или да излязат навън с приятели.

А проблемите на образованието не са свързани с ваканциите, а с липсата на цялостна визия, с липсата на уважение към учителя и с липсата на възпитание на децата, което не се придобива в часовете, а у дома…

Скъпи родители. Нещо накрая. Така и така на 2 януари ще пращате децата си на училище. Моля ви, на 31 декември не пускайте Амед и АзисТ цяла нощ, защото, ако го правите, не можете да претендирате на 2 януари образованието да ги накара да харесват Моцарт…“, написа Венци Мицов.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар по “Венци Мицов „нахрани“ МОН: „Изумително яко“ е на 2 януари да пратиш учениците на училище! (виж тук)”

  1. МКАСВ

    юли 25. 2018

    „………липсата на възпитание на децата, което не се придобива в часовете, а у дома…“ Венци Мицов
    Браво на господин Мицов. Най-накрая доживях да видя, че има един човек, който да мисли,че родителите стоят в основата на възпитанието на децата, а не учителите. Много родители обвиняват учителите, че децата им не се възпитават и обучават правилно, а какво те правят за своите деца. Недопустимо е МОН, когато обявяват ваканциите да включват в броенето на дните и съботите и неделите, а при техните отпуски да защо не е така????

Добавете коментар