Браво! Румен Радев наложи вето над закона „Домусчиев“! (виж тук)

Браво! Румен Радев наложи вето над закона „Домусчиев“! (виж тук)
Гласувайте за статията

Президентът Румен Радев си заслужи овациите на народа!

Браво! Респект!… Това са най-честите думи за президента Румен Радев от народа днес. След като преди час стана ясно, че налага вето над скандалния закон „Домусчиев“.

Румен Радев

Президентът Румен Радев наложи вето над закона „Домусчиев“ и си заслужи овациите на народа. Респект!

Държавният глава върна за ново обсъждане приетия Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Направи го заради разпоредби, които не само не защитават обществения интерес, но и категорично го увреждат.

Румен Радев възразява срещу § 3 и § 4, които ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори, изцяло в ущърб на държавата и обществото. Ето какво заяви самият Радев:

„На 18 юли т.г., дни преди края на парламентарния сезон, Народното събрание прие важни промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Същите не обслужват интересите на държавата и българските граждани. Нещо повече, те водят до съществени вреди и бяха посрещнати с основателно възмущение от обществото.

Тези действия на Народното събрание са в разрез с очакванията на българските граждани за утвърждаване на законността и справедливостта.

Налагам вето на промените в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол и очаквам при повторно разглеждане законодателите да подходят към него с чувство за отговорност към държавата и своите избиратели“, написа президентът Румен Радев в мрежата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар