Патриция Кирилова размаза румънците! (виж тук)

Патриция Кирилова размаза румънците! (виж тук)
Гласувайте за статията

Патриция Кирилова показа български думи в археологическите музеи на Румъния!

Журналистката Патриция Кирилова обича да пътува по света. Но, за разлика от повечето родни гърли, тя не обикаля из бутици и молове, а се заглежда по културните и археологични паметници на държавите, които посещава.

Патриция Кирилова

Румънците си приписват история, която не е тяхна, изобличи ги журналистката Патриция Кирилова

Преди часове Кирилова публикува в профила си спомени от екскурзия до Румъния. И не пропусна да „нахрани“ подобаващо северните ни съседи за историята, която се опитват да си присвоят. Ето какво разказа Патриция Кирилова, предаваме думите й без редакторска намеса:

„Ако се чудите, кои са създателите на Римската империя, разходете се до столицата на северната ни съседка. Подобно на грандоманската амбиция на западната ни съседка да легализира исторически някаква древност с паметниците на Александър Македонски и нашите царе.

Въпреки 60-годишната си държавна история, Румъния се легализира в древността с император Траян и вълчицата, които се извисяват на различни места в Букурещ. И то в държава със 150 годишна история.

Нерде Рим, нерде РОМания. Но истината лъсва с пълна сила като се разходите из археологическите находки на Букурещ – не е нужно човек да е експерт, за да разчете българските думи в археологическите музеи на румънците“, написа саркастично Патриция Кирилова в мрежата.

Не можем да отречем обаче, че думите й са напълно правдиви и отговарящи на истината. Истина, с която за жалост все по-малко българи се гордеят.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар