Камен Донев към българина: Какво правиш, освен да си купиш кола и да говориш глупости?! (виж тук)

Камен Донев към българина: Какво правиш, освен да си купиш кола и да говориш глупости?! (виж тук)
Гласувайте за статията

Камен Донев постави на място много от нашенците!

Актьорът, режисьор и драматург Камен Донев даде поредното си интересно интервю. В него той засегна актуалната тема за народопсихологията и манталитета на съвременния българин. А думите му не са особено обнадеждаващи:

Камен Донев

Камен Донев не спира да се диви на непреходния роден мързел

„Сега върлува един повсеместен мързел. Всяко нещо, което не се случи веднага и което не става лесно е „по-нататък”, „това нищо не струва”, „какви са тия, тия нищо не правят”… Чакай малко! Ти какво правиш, ти какво създаде на тази земя, освен да си купиш къща, кола и да наприказваш куп глупости?”, попита Камен Донев.

Той е убеден, че това е и причината ние като народ да сме „там, на парапета, облегнати със семките в ръка, плюейки тоя и оня”, докато съседите ни на Балканите не спират да се развиват.

„Искам да вярвам и вярвам, че нещата могат да стават все по-добри и моля никой да не ми пречи, защото ще му се случи много неприятна случка!”, предупреди в типичния си шеговит тон Камен Донев.

А просле обяви, че подготвя нов спектакъл, който ще бъде особено атрактивен:

„Следващият ми спектакъл ще е в основата на Ниагарския водопад. С Федерер ще направим една много дълга сесия, в която докато единият удря топчето, другият се движи заедно с топчето и изписва върху него хайку стих. Това ще продължи 14 часа”, подхвърли с усмивка Камен Донев.

Актьорът се похвали, че от малък е закърмен с танците, защото баща му е създател и е бил ръководител на фолклорен състав в Русе. Именно танците го научили на организация и дисциплина. И те са нещото, което цял живот можеш да преоткриваш непрекъснато.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар