Николай Бареков се разграничи от протестите на 6-ти септември!Евродепутатът Николай Бареков

скочи като ужилен след като името му бе замесено в подготвяните за 6-ти септември протести в столицата. Той категорично се разграничи от тази идея и обстоятелствено разясни защо: [caption id="attachment_410978" align="alignright" width="300"]Слави Бареков се разграничи от протеста и Слави Трифонов[/caption]

"Доста странно днес колегите от "24 часа" свързват името ми с една още по-странна статия за “първи опит за сваляне на кабинета Борисов 3”. Поводът е, че колегата ми от предаването “Бареков и Барйрактаров - без цензура” Димитър Байрактаров членува във фб група срещу безобразията в България.

Странно поради ред причини: Целта на нашето предаване е истината, а не организиране на улични бунтове. Факти за мое участие няма, има само внушения, за да се подсили явно с името “Бареков” драматизма и заплахата за правителството. Моята позиция за неудобен на цялото олигархично и политическо отдавна е известна на обществото. Но на 6 септември няма да присъствам на никакви митинги и шествия. Не вярвам в тяхната спонтанност, уви. Не вярвам в популистките и неграмотни призиви в стил “всичко за всички” или “да сменим системата за един ден”. Няма да застана на един ред зад подобна кауза нито със Слави Трифонов, нито с партия, участвала в безобразията на прехода, нито с хората, които стоят зад проекта Слави. Дори смятам, че този проект е изцяло под контрола на властта и задкулисието. Моята кауза се нарича България и винаги ще се боря срещу тези, които осребряват патриотизма си във властта. Продължаваме с предаването ни с Байрактаров по Евроком поради тоталната цензура във всички други телевизии. За повече информация за любопитните - през септември имам планирани дълги посещения в Канада, Пакистан и САЩ. И както обещах, за блатото наречено българска политика официално ще говоря най-рано през октомври. И не - това, което четете, не е превантивен ход или оправдание, а забрана името ми да се замесва в чужди игрички и в сметки без кръчмар", категорично заяви Николай Бареков.