Маги Ангелова обясни истината за това така познато и разяждащо чувство!Бившата голяма любов на Слави Трифонов

- Маги Ангелова обясни нагледно що е то ревност и кое поражда това разяждащо чувство у нас и партньорите ни. Истината се оказа колкото простичка, толкова и неочаквана. Ето какво обясни Магдалена Ангелова: [caption id="attachment_411395" align="alignright" width="300"]Маги Ангелова Маги Ангелова обясни кое поражда ревността[/caption]

"Този, който ревнува, изпитва недостиг на внимание към себе си. И тогава започва да подозира, че причината за този недостиг е фактът, че вниманието отива към друг, трети човек. Тогава започват истинските съмнения, че такъв наистина съществува.

Дори в този момент ревнуваният да убеждава другият, че няма причина за ревности няма никой друг, на първо място той лъже себе си. Някога той е имал отношения с друг човек, които са били придружени със силни емоции и чувства. Но след раздялата, те са били изтласкани в подсъзнанието. Казано по-просто привързаността към предишния партньор е останала, от съзнаваното е преминала в несъзнаваното. Важно е да се отбележи, че отношенията с предишния партньор не е задължително да са били сексуални. Това може да е била романтична влюбеност, силно желание да бъдете с този човек.

В резултат на силни чувства, особено в младостта, се създават силни енергийни връзки към човека, особено ако ви е бил скъп. Тези връзки се усещат от настоящия партньор, който, след като не получава пълното внимание, започва да изказва претенции по този повод. Тези претенции наричаме ревност.

Какво трябва да правите, за да бъдат прекратени тези претенции? Трябва да завършите отношенията си с предишния партньор, който провокира все още силните емоции у вас. Какво значи да завършите отношенията? Да завършите отношенията може само ако осъзнаете потребностите си, които изискват удовлетворение чрез дадените отношения. Когато създавате отношения или просто искате да бъдете с някой човек, вие искате да постигнете определена цел. Например често с помощта на отношенията между мъж и жена се търсят изяснявания на ситуациите с майката например, която не е показвала достатъчно любовта си или не е давала достатъчно сигурност и топлина. В такива случаи обикновено жената търси ласки от мъжа и негодува срещу липсата на внимание от негова страна. Той от своя страна приема това като бреме и започва да търси по-зряла партньорка, която сама умее да дава топлина. Може да изясните своите истински потребности, без да ползвате някакви специални техники, но е доста трудно. Това често е причина от една ситуация да попадате в друга, а липсата на опит да ви води до нови и нови страдания и евентуално така да осъзнаете причината за своето поведение.

Но, когато в ума ви „светне лампичката“ на осъзнаването и ви стане ясно за какво именно са ви били нужни тези отношения, тогава изпитвате благодарност за опита и ура!!! – гещалтът е закрит.

От този момент фокусът на вниманието ви може да бъде пренасочен от миналото в настоящето и тогава се появяват сили да давате енергия на партньора, с когото сте, както и да осъзнаете, че за удовлетворението на потребностите си в момента, каквито и да са те, ви е нужен именно той – настоящият ви партньор. Завършването на отношения с предишния партньор винаги ви дава сила да защитавате личните си граници и повишавате самооценката си. Така че, ако ви ревнуват без причина, значи не сте завършили отношенията си с предишен партньор!", пише Маги Ангелова в блога си magiangelova.bg.