Мартин Карбовски: Германия официално въведе третия пол в регистрите! (още подробности)

Мартин Карбовски: Германия официално въведе третия пол в регистрите! (още подробности)
Гласувайте за статията

Мартин Карбовски съобщи най-прясната новина от Германия!

Най-прясната новина от Германия оповести журналистът Мартин Карбовски. А именно, че така плашещият ни трети пол вече е официално въведен в еврапейската страна.

Мартин Карбовски

Мартин Карбовски съобщи новината – третият пол е факт в Германия

Правителството на Германия одобри възможността на всеки човек да се вписва в регистрите така, както той намери за добре и както се чувства. Това за пореден път ще разбуни духовете. И ще накара да скочат с пълна сила защитниците на отхвърлената у нас Истанбулска конвенция.

Ето какво съобщи Мартин Карбовски, предаваме думите му без редакторска намеса:

„Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните регистри. Като човек ще има възможност да се вписва като „различен“, предаде Асошиейтед прес.

През ноември Федералният конституционен съд постанови, че трябва да се разреши хора да бъдат вписвани в регистрите нито като жени, нито като мъже. И нареди на властите или да въведат възможност за посочване на трети пол. Или изобщо да премахнат графата „пол“.

Решението беше по дело, заведено от ищец, чието искане в данните за него в регистъра на ражданията полът му да бъде променен от „женски“ на „интерсексуален/различен“. Или „различен“ не било удовлетворено.

Досега единствената друга възможност беше квадратчето за пол да се остави празно, отбелязва АП.

Днешното решение да бъде добавено квадратче за трети пол с формулировката „различен“ в регистъра на ражданията изисква и парламентарно одобрение“, оповести Мартин Карбовски.

Тепърва ще видим каква ще бъде реакцията на родното правителство и най-вече на депутатите от БСП, които още в началото категорично скочиха против ИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар