Мартин Карбовски: Дреми, народе прост и малодушен! (изнесе шокиращи разкрития)

Мартин Карбовски: Дреми, народе прост и малодушен! (изнесе шокиращи разкрития)
Гласувайте за статията

Мартин Карбовски изнесе шокиращи данни за бедността в България!

Шокиращи данни за нивото на бедност в страната ни изнесе журналистът Мартин Карбовски. В сайта Лентата е поместен силен, но правдив коментар за това как всъщност е принуден да живее обикновения българин, особено пенсионер.

Мартин Карбовски

Журналистът Мартин Карбовски с шокиращи факти за бедността у нас

Харесва ни или не, факт е, че средната пенсия у нас е цели 66 пъти по-малка от най-голямата заплата на територията ни. Сами прочетете данните и тогава едва ли ще се обидите на думите „прост и малодушен“ народ:

„Дреми, народе!… Доходите на 5,2 млн. българи са под линията на бедност. Защо? Ами вижте годишните заплати на властите, прибавете към тях и милионите от далаверите, кражбите, измамите, рушветите, европроектите, бонусите.

А вижте сега и средната пенсия, тя е 66 пъти (6600%) по-малка от най-голямата известна ни заплата. В Европа тази разлика най-много е около 10 пъти (1000%). В Румъния е 8 пъти. А при нас – 66 пъти!

Дреми, народе прост и малодушен! Дремете, българи юнаци!“, изригна Мартин Карбовски в профила си в мрежата. Постът събра стотици споделяния и коментари, макар някои от последните да са доста противоречиви:

„Добри сме в писането, а какво ни казваше Тато? Дела, дела и само дела. Има ли 30 000 човека да подкрепят Босия? Не. Дремем, пием, пишем и псуваме на масата отрупана с преборили контрабандата цигари и алкохол.

Всеки си гледа дребната далавера и оцеляването. Няма минало….. няма бъдеще. Наздраве!“, коментира един от потребителите под поста му. А друг го заяде:

„Карбовски, кажи колко е твоята заплата, че и тя определя средната за страната . Моята е 1280 лв. нето, брутната ми е 1 700 лв. Ай да те видим“, предизвика го потребителят, но журналистът не отговори на въпроса му.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар