Международния ден на фотографията е 19-ти август

Международния ден на фотографията е 19-ти август
Гласувайте за статията

Международния ден на фотографията – 19-ти август, приема се за рожденна дата на това изкуство. Корените на фотографията като изкуство датират от 19 в. и са свързанис Франция.

Създаването на първите успешни опити на заснемане са свързани с имената на двамата френски учени и изследователи – Жозеф Нисефор Ниепс и Луи Дагер, цитират и от изд. -„Една.бг“.

Официално призната първата фотография е от 1839, с което се поставя началото на фотографския процес и до сега. А Френската академия на науките и изящните изкуства в Париж официално обявява изобретяването на фотографията, макар да се счита че неговият клега и учен Ниепс е направил фотографии години по-рано, данните не са потвърдени, а той умира неочаквано преди Париж да обяви създаването на това изкуство пред света.

Днес живеем във време на цифровизация и изключително бърз  темп на развитие на технологиите, фотографията става все по-добра в това реалистично да може да пресъздаде в образи и цветове всеки детайл на изображението.

Днес – ден на фотографията

Днес фотографията е хоби, искуство, мания, а също и наука, милиони хора са увлеченипо това и намират израз на емоции и идеии именно чрез публикуването на фотографии под различна форма.

Да не забравяме, че младото поколение също е част от това социално явление и публикуването на снимки, статуси и селфита е осезаем във виртуалнто простванство процес, коментираме и ние от изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар