Мартин Карбовски в размисъл за женските гениталии! (втрещи всички)

Мартин Карбовски в размисъл за женските гениталии! (втрещи всички)
4 (80%) 1 vote

Мартин Карбовски сащиса всички с размислите си за женския полов орган!

Журналистът Мартин Карбовски отново взриви мрежата. Този път с писание за женските гениталии и размисъл как, аджеба, трябва да бъдат назовавани. Дали „вагина“, или „преден отвор“.

Мартин Карбовски

Страшно „важна“ тема повдигна в сайта Лентата Мартин Карбовски – как да наричаме мястото, откъдето излиза бебето

Ето какво написа в профила си Карбовски, а коментарите бяха повече от цветущи, както може да се предполага. Дай му на българина да чете и говори за „оная работа“, пък го остави… Предаваме думите без редакторска намеса:

„Вярно ли е, че американският здравен сайт Healthline иска да замени термина „вагина“ с термина „преден отвор“, за да не обиди членовете на LGBTQIA общността? (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, куиър, интерсекс и асексуални).

Така поне твърдят различни статии в Интернет след като Healthline публикува нова програма за сексуално образование, насочена към хората от LGBTQIA.

В нея описателният термин „преден отвор“ е отпечатан редом до „вагина“. Каква е истината обаче?… От сайта категорично отрекоха, като публикуваха изявление със заглавие „Няма да преименуваме вагината“.

В него се казва: „В брошурата за сексуално образование на LGBTQIA общността“ сме включили и двете думи – вагина и преден отвор.

„Преден отвор“ е един от множеството приети термини за гениталии, който ползваме специално за отделни хора от транс общността, които се идентифицират с него. Никъде не сме казали, че искаме да заменим думата „вагина“”, подробно разясни „ценната“ информация Мартин Карбовски.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар