Модерната фотография и мобилните технологии. Имат ли общо бъдеще?

Модерната фотография и мобилните технологии. Имат ли общо бъдеще?
Гласувайте за статията

Днес във времена, когато със снимка, направена от смартфон, можем да публикуваме новина, събитие, кауза и да станем известни, значими или дори да спечелим пари  е трудно да отричаме значението на мобилните устройства.

Част от динамиката на днешното време са и снимките, уловени и публикувани в социални мрежи и форуми за секунди, бързината на реакция, достъп и обратна връзка е зашеметяваща. Днес мнозина предпочитат да запазят за по-дълго красивите моменти, това коментира и видния световен фотограф и арт лице Томас Лазар.

Той е и  част от екипа жури на проекта на марката Huawei, която организира фото конкурс, гласуваме за снимките до 27 този месец. В тази връзка е и интервюто пред сп. Ева на видния фотограф. Т. Лазар е работил за издания и брандове със световна популярност и има 12 години професионална практика в снимането. Споделя, че макар камерите на смартфоните да не могат изцяло да изместят професионалния обектив. То снимането с мобилни устройства е значително и важно допълнение към екипировката и ппрактиката на фотографа. Хубавато е достъпността и бързината, с която всеки може да заснеме и обработи, а след това дори и да публикува своя кадър.

И все пак за перфектната снимка са важни не техниката, а усет, светлина и композиция и най-вече пресъздаване на емоции и настроение чрез снимките, добавя Лазар. Затова снимайте и мечтайте красиво, добавяме и ние от изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар