Бившата на Слави – Маги Ангелова обясни как да опазим здравето си от емоциите! (още подробности)

Бившата на Слави – Маги Ангелова обясни как да опазим здравето си от емоциите! (още подробности)
Гласувайте за статията

Маги Ангелова разкри как да съхраним физическото си здраве от емоциите, които ни връхлитат!

Бившата голяма любов на Слави Трифонов – психоложката Маги Ангелова даде ценен съвет за здравето ни. Тя обясни подробно как да се съхраним в добро здраве, въпреки стреса и множеството негативни емоции, които ни връхлитат ежедневно.

Маги Ангелова

Маги Ангелова даде няколко безценни съвета за добро здраве

„Учените спорят доста за това доколко вредни са негативните емоции за здравето ни. Съществува мнение, че в разумни количества стресът дори е полезен, тъй като помага на организма да остане в тонус и да действа бързо. Но продължителното въздействие на всякакви емоции причинява проблеми със здравето.

Научете се на доброжелателност с околните, без значение какво се случва. Представете си само колко е приятно да бивеете в свят, в който хората с а дружелюбни, добри и усмихнати!

Тренирайте вниманието си! Спомняйки си едно или друго събитие от нашия живот, ние провокираме и утвърждаваме в организма съответна физиологична реакция на това събитие. Връшайки се към радостните събития, ставаме здрави и хармонични.

А, когато се обърнем към неприятните спомени и отново преживяваме отрицателните емоции, в организма ни се установява стресова реакция. Научете се да различавате и да практикувате положителните реакции и спомени. Това е важно за общото ви здраве!

Практикувайте йога, плуване, тичане, спортувайте у дома… Правилното, но не прекалено физическо натоварване, е отличен начин да се справите със стреса. Не пропускайте да включите в ежедневието си като емоционална норма медитацията и дихателните практики.

Често разговаряйте с близките си. Задушевните беседи с любими хора са много полезни за психиката.

Приближете се към огледалото и се вгледайте в себе си. Обърнете внимание на ъглите на устните – ако са отпуснати надолу, значи сте постоянно притеснени или тъжни.

Опитайте се да откривате нещо положително във всяка ситуация – разглеждайте сложността на живота като предизвикатлество или урок. Не взимайте прибързани решения, дайте време на ситуацията и решението ще дойде само. А с него и доброто настроение.

Всеки ден се събуждайте с усмивка, често слушайте любимата си музика, общувайте с жизнеутвърждаващи хора, които са в добро настроение и не отнемат от ценната ви енергия“, тези и още много полезни неща споделя Маги Ангелова в блога си magiangelova.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар