Венци Мицов ни изправи косите: За 10 години по пътищата ни са загинали 8000 българи! (Виж още от ужасяващата статистика)

Венци Мицов ни изправи косите: За 10 години по пътищата ни са загинали 8000 българи! (Виж още от ужасяващата статистика)
Гласувайте за статията

Венци Мицов изправи косите на потребителите на нета с шокираща статистика!

Общественика и музикант Венци Мицов ни поднесе чудовищна статистика. От нея става ясно, че за последните десет години от ПТП у нас са загинали 8000 българи. За справка през Втората световна война загиналите са между 10 и 30 000 човека.

Венци Мицов

Венци Мицов показа ужасяваща статистика

През мирните години на прехода „войната по пътищата” гони жертвите от войната. Ето какви ужасяващи данни изнесе още Венци Мицов в мрежата:

„Вчера видях една официална статистика от сайта на МВР, според която между 2008 и днешна дата по пътищата ни са загубили живота си близо 8000 души.

За сравнение историците спорят колко жертви сме дали през втората световна война и спорът е между 10 000 и 30 000 души… В този момент, в това състояние на война вече няма какво да кажем. Думите вече нямат никакъв смисъл.

Защото ние сме в състояние на война в мирно време. И да, отговорност носят и калпавите ремонти, и лошото законодателство, и лошият контрол. Но най – голямата отговорност носим ние.

Защото ние не живеем, а воюваме. И пренасяме войната навсякъде – в работата, в семействата си, в училище, в университета, в спорта, в политиката. И по пътищата. С това спирам…

Този, който не е направил добър пътя и е спестил трябва да бъде съден с най – голямата строгост на закона. Този, който не е минал автобусът на технически преглед – също. Този, който е построил калпава мантинела – също.

Но онзи, истинският съд е за нас и нашият морален и ценностен крах. Същият, който е основен двигател на насилието, което тече във вените ни. Може би е време да спрем да пишем тук. Аз лично вече почти нямам какво да кажа.

Не виждам и смисъл да се говори едно и също до втръсване. За това имам призив – махнете това “Съединението прави силата” от фасадата на парламента. И сложете далеч по – подходящото “След дъжд – качулка”!

И за бога – да спрем тази война! Това зависи от нас… От всеки един от нас… Заради паметта на онези хора, които си отиват без всякакъв смисъл…“, призова Венци Мицов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар