Ернестина Шинова: Това няма да го разберете от джипито или в училище, но в него е истината! (виж тук)

Ернестина Шинова: Това няма да го разберете от джипито или в училище, но в него е истината! (виж тук)
Гласувайте за статията

Ернестина Шинова сподели пост със задължителните неща за здравето на децата ни!

Актрисата Ернестина Шинова не просто играе ролята на лекар в сериала „Откраднат живот“, но и е приела присърце темата за превенция на здравето. Особено за децата и подрастващите, на които рядко обръщаме внимание.

Ернестина Шинова

Ернестина Шинова с много важна информация за здравето

В профила си в мрежата любимата на Андрей Слабаков сподели супер полезен пост. Прочетете го внимателно, защото това няма да го чуете в училище или при джипито си. Ето какво сподели Ерна:

„1. Между 10-12 г. задължително заведете детето си на кардиолог. Нека прегледат с ехокардиограф сърцето. Струва най-много 40 лв. Тези 3 изречения ги прочетете още веднъж! Последните години не едно дете си отиде от този свят поради фатален инцидент със сърцето. Най-неприятното е когато родителите нищо не се предполагали.

2. Между 5-10 г. задължително заведете детето си на кръвни изследвания за захар в кръвта. Нарушенията на глюкозната обмяна са предпоставка и рисков фактор в бъдеще за инсулти, инфаркти и внезапна смърт. Диабетът все повече се подмладява и вече има детски такъв.

3. Между 6-8 години заведете задължително детето си на очен лекар. Едно на четири деца не вижда добре. Ако някой от родителите е с очила – направете прегледа значително по-рано.

4. Заведете детето си задължително на стоматолог. Независимо, че не се оплаква. Когато се оплаче ще бъде късно. Колкото по-рано, толкова по-добре. Не чакайте здравната каса да ви покрие гореспоменатите профилактики. Направете ги като спестите от цигари и пици с бира. Понякога това би спасило живот. Залагайте изпреварващо на профилактиката.

5. Задължителните ваксини са задължителни. Категорично не изпускайте нито една.

6. Между 9-12 г. децата започват да са застрашени от напълняване. Трябва да се научат как да си подбират храната и да намират време за спорт. Да не се застояват повече от 2ч. на ден пред екрани (компютър плюс тв)“, сподели Ернестина Шинова.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар