Д-р Неделя Щонова със страховита прогноза: Действителността е още по-плашеща! (Виж тук)

Д-р Неделя Щонова със страховита прогноза: Действителността е още по-плашеща! (Виж тук)
Гласувайте за статията

Д-р Неделя Щонова представи доста страховита прогноза!

Неделя Щонова стресна мнозина с това, което каза. Чаровната лекарка изнесе шокиращи факти за кардиологичните заболявания и за болестите на кръвоносната система. Картината наистина предвещава апокалипсис за нашето здраве.

Д-р Неделя Щонова ужаси мнозина

Ето какво каза по този повод докторката:

„Хора, хора, мили хора… Трябва да инвестираме в здравето на сърцето и съдовете си! Веднага, спешно, осъзнато, без отлагане, без неглижиране и мотаене. В Мюнхен съм – ежегоден конгрес на

Европейското дружество по кардиология. Реалността е изключително тревожна! Ето цифри:

1/3 от световната смъртност е причинена от болести на сърцето и кръвоносната система.

17.7 милиона починали през 2015.

Прогнозни данни – 23.6 милиона смъртни случая през 2030.Годишно – над 750 000 починали от сърдечно-съдовите заболявания в САЩ.
Над 150 000 в Обединеното кралство.

Над 2 700 000 през 2016 в Индия.На всеки 2 секунди някой някъде по света умира от заболяване на сърдечно-съдовата система.

Периферната артериална болест засяга 202 милиона души в света.Само 23% от хората са запознати със съдовите заболявания.

77% не са запознати със съдовите заболявания.50% от хората не свързват периферната артериална болест със сърцето.

Предсърдното мъждене увеличава 5 пъти риска от мозъчен инсулт.Цигарите увеличават риска от инфаркт и инсулт до 5 пъти.

Дори една цигара дневно носи риск!Дълбоките бръчки на челото са сигнал за 10-кратно завишен риск от сърдечно-съдов инцидент – при този “очарователен извод” духовете в залата много се раздвижиха…

Всяка година в България над 70 000 души годишно умират от сърдечно-съдови заболявания, като в около две трети от случаите причината е внезапна сърдечна смърт.
Според световната статистика внезапната сърдечна смърт убива около 3 милиона души годишно и е по-смъртоносна от рак на гърдата, рак на белия дроб, инсулт и СПИН, взети заедно. Оценка на липидния статус! Важно!

При пациенти с много висок сърдечно-съдов риск или такива, които са прекарали миокарден инфаркт, трябва да се гони LDL – холестерол

Kлючът e дa имaме нopмaлни нивa нa xoлecтepoлa пpeз цeлия живoт. Рисково е cxвaщaнeто, чe xopaтa мoгaт дa имaт лoшo ĸoнтpoлиpaн xoлecтepoл в пpoдължeниe нa дълги гoдини и после изведнъж да пpeдпpиeмaт дeйcтвия.

Защото през това време атеросклеротична плака не е чакала. Тя се композира, натрупва, изгражда, стабилизира. Но където и да се намираме в грижата за мастния профил, липидните показатели трябва да се следят и контролират!

Хроничният стрес и депресивните състояния ускоряват развитието на атеросклерозата! Важно е да се грижим за сърцето и да се преглеждаме профилактично! Не пропускайте ЕКГ-то при личния лекар и следете кръвното!

Яж чисто! Усмихни се. Наспи се! Движи се! Грижи се – нашата съдба живее в нас! А не в наситените с водород, газово-прахови облаци, образуващи звездите в небето!
Няма нужда да се държим като стенобойна машина спрямо самите себе си! И да блъскаме без милост фината решетеста врата на тази наша най-ценна крепост, наречена Здраве!

Не блъскай! Обичай! Гледай “Духът на здравето”! 7 дни до ефир. Ще ви разказвам още много любопитни неща от конгреса. Специално за първото предаване, тук в Мюнхен направих супер вдъхновяващ разговор. Очаквайте!

Сас Фрийман в ексклузивно интрвю за “Духът на здравето”! Сас живее приказен живот – актриса, модел, телевизионна знаменитост, дубльор на Ема Томпсън / Brideshead Revisited /. Язди коне, играе йога, пилатес, не пие, не пуши и изобщо не изглежда като кандидат за инсулт.

Съдбата обаче я изненадва. На 45 години. Не с един, а с два инсулта.
Тежки. С пълна дясна парализа, с пълна загуба на езикови и говорни способност. Сгушена в топлината и любовта на невероятния си съпруг обаче, Сас Фрийман се възстановява.

Минава разбира се и през фантастична неврорехабилитация.
Толкова фантастична, че всеки български невролог би затъгувал сериозно… Какво се прави у нас. И какво се прави по света. Сас написва книга – Как да не бъдеш вън от играта след два инсулта?

Получава награда за кураж – Courage Award from the Stroke Association for her valiant efforts shown throughout recovery. Става посланик на Британската Асоциация Инсулт.
Чакам ви, трябва да говорим за всичко това! Чакайте ме и вие. И не само да говорим…! Нацията ни е една от най-застаряващите, затлъстели и неспортуващи в ЕС и физическата активност, както и успешната профилактика, не се поощряват.

Срамувам се. Ох, искам да започваме новия сезон! При всяка възможност ще споделям от екрана, колко е важно да бъдем осъзнати. Адекватни. Будни! Енергични и дейни! Хора, мили хора, благодаря ви, че сме заедно! Мечтая си да имаме 7 милиона здрави сърца. И мозъци“, пише Неделя Щонова в мрежата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар