Нешка Робева разтърси последователите си с този разказ!Голямата Нешка Робева

трогна стотици свои приятели и последователи в мрежата с неочаквано признание. Тя си спомни за миналите години, тежките времена, но и верните фенове, които нито за миг не я изоставили и винаги били до нея. [caption id="attachment_413101" align="alignright" width="300"]Нешка Робева Великата треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева[/caption] Именно с историята за почитателките Таня и Мария (които днес счита за приятелки), Нешка Робева разплака мнозина в социалната мрежа. Предаваме думите й без редакторска намеса:

"Навън вече се стъмни. Денят мина бързо и не че съм свършила нещо. Не. Поредният пропилян ден. Вече си тръгвах, когато, мислейки за това, което се случва с нашите момичета на СП по худ. гимнастика и за това как го преживяват, така наричаните фенове, се върнах в годините назад.

Върнах се много, много години назад, за да си припомня, как всяка сутрин пред входа на кооперацията, в която живеех, неизменно ме чакаха две момичета, за да ме изпратят до залата за тренировки. В края на деня, след училище, ме чакаха, за да ме изпроводят обратно до дома. И така всеки ден... Зиме и лете... В пек и дъжд, и сняг... В поражения и победи... Всеки божи ден през всичките ми състезателни години, Таня и Мария бяха неотлъчно до мен. Станах треньор, смених жилището си, смених и клуба, в който работех. Печелех и губех състезания, замесвах се в разни скандали, уволняваха ме, назначаваха ме, издигаха и сваляха... Подавах оставка, участвах в избори, бивах приемана и отлъчвана.... Какво ли още не ми се случваше, но те винаги бяха двете до мен. Двете. В България и в странство. Според това къде се провеждаше Световното или Европейско първенство... Спомням си как за едно от първенствата, Мария се похвали, че получила в наследство земя от своите родители и ще продаде, за да види това състезание и развее трибагреника... Докато един ден дойде само Таня... Мария си беше отишла... Завинаги... Тихо без да ме тревожи... Без да търси съчувствие... Просто си беше отишла... Днес Таня дойде в залата, за да ми припомни, че ако беше жива, на този ден доктор Мария Будурова щеше да навърши 65г. Не исках и не можех да си тръгна, без да спомена и почета паметта на една жена, която сега биха наричали фенка, а за мен беше просто приятел... Нека си спомним и почетем паметта на една голяма българка и приятел на българската художествена гимнастика - Доктор Мария Будурова", трогна мрежата Нешка Робева.