Милена Фучеджиева: Българинът реве колко е зле, докато се въргаля по гръцките плажове и пие узо! (виж тук)

Милена Фучеджиева: Българинът реве колко е зле, докато се въргаля по гръцките плажове и пие узо! (виж тук)
Гласувайте за статията

Милена Фучеджиева тотално обърна представите за „бедността“ нашенска!

Писателката Милена Фучеджиева със сигурност ще си навлече гнева на редица българи, които едва свързват двата края. С поста си в мрежата тя буквално обърна представите за „беднотията“ нашенска. И подробно разказа какъв живот си живеят българите в Гърция през лятото.

Милена Фучеджиева

Милена Фучеджиева разкости вечно мрънкащия нашенец

„Човек трябва да е идиот, за да се депресира от политика, докато е в Гърция. Аз явно съм, но тази сутрин ми омръзна да съм глупава.
България е толкова зле, колкото факта, че менютата в Северна Гърция са и на български, както и новооткритата сервилност на сервитьорите с ограничен, но усърдно използван български речник.

Трите морета ги нямаме на карта, но икономически сме ги постигнали. И гадният, несправедлив капитализъм явно се е случил, защото като гледам колите на българите във Вурвуру, те не са нито Мерцедеси, нито Бентлита, а коли на средностатистически българи.

Тоест Гърция не е само за богатите. Друг е въпросът, че „ако“ комунизмът не се беше случил, къде ли щеше да е България икономически. Отговорът е ясен и достатъчен повод за да се депресираш трайно. Но думата „ако“ е полезна само за изнудване и нищо друго. Затова да живеем днес и сега с току що извадения от морето лаврак.

Средностатистическият българин се съсипва от самосъжаление колко е зле докато се въргаля по гръцките плажове, яде октоподи и мята узо. Ако и не крадеше като за последно… Защото и той краде, не краде само онзи на върха, всички крадат от себе си най-малкото с мърлявщина и мързел – явно бихме били Швейцария.

Но пък все пак трябва да има една основателна причина за константна жалейка. Не сме Швейцария и никога няма да бъдем. Жив да го ожалиш този народ.

Той е роден настинал от течение и с болно гърло от студената вода, която е пил изпотен от задушаващата грижа на българската майчина утроба“, коментира Милена Фучеджиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар