Калина Паскалева: Мама ми се разсърди, че съм разказала за опита за изнасилване! (още подробности)

Калина Паскалева: Мама ми се разсърди, че съм разказала за опита за изнасилване! (още подробности)
Гласувайте за статията

Калина Паскалева сподели, че родителката й първоначално не е приела добре искреността й!

Журналистката и писателка Калина Паскалева издаде новата си книга „Секретно“. Както знаем, в нея тя говори открито за много „тайни и табута“ в живота и признава неща, които са страшно болезнени за нея от години насам.

Калина Паскалева

Калина Паскалева пусна скандалната си книга на пазара

Едно от тях е опитът за изнасилване, разиграл се преди десетина години. Калина го споделя в книгата, за да помогне на жените със същия проблем. Първоначално обаче близките й не я разбрали, дори били против. Ето какво сподели тя:

„Мама ми се разсърди, щом разбра, че съм разказала в третата си книга една ужасяваща лична история – опит за изнасилване. Ще обясня защо го направих. Човекът, който се опита да се изгаври с мен, но за моя радост не успя, е имал такъв модел на поведение.

Не съм го виждала от години, надявам се и да не го срещам повече. За него думата “НЕ” не съществуваше. Има стотици жени, които са преживели такъв кошмар от други като него, но не споделят от страх и срам!

Аз го правя за да им дам кураж да се защитят и потърсят помощ и да разберат, че не са сами! В България има проблем с насилието върху жени и той е с чудовищни размери! Заедно можем да се справим с него!“, категорична е Калина Паскалева. И добавя, че е наясно с нападките, които ще се стоварят върху нея въпреки всичко.

„Разбирам, че една част от обществото иска да коментира дали съм заслужила да ми се случи такъв ужас, без да се замисли за посланието на новата ми книга “Секретно”.

Дали пък това не е и част от отговора на въпроса защо не се опитваме да помогнем на жена, жертва на насилие? По-лесно е да се заврем в някой ъгъл и да злорадстваме “Тя си го е изпросила!”, така ли?“, пита риторично Калина Паскалева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар