Корнелия Нинова с апокалиптична прогноза: Ценовият шок удря здраво българите! (Виж още)

Корнелия Нинова с апокалиптична прогноза: Ценовият шок удря здраво българите! (Виж още)
Гласувайте за статията

Корнелия Нинова очерта доста страховита прогноза за настъпващата зима!

Корнелия Нинова разкри какво би направила на местото на управляващите. Лидерът на БСП не крие, че иска да заеме тяхното место. Преди малко тя излезе със становище за това, какво би направила партията й, ако беше на власт.

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова очерта доста страховита прогноза

Червената депутатка очерта и мерките, които БСП би предприела. Освен това Корнелия Нинова говори за ценовият шок, който ще се стовари върху главите на българите през зимата:

„Ако БСП е на власт, в момента, при този очакван ценови шок, би увеличила броя на семействата, които получават помощи за отопление от 204 635 души на 400 000 души.

Председателят на КЕВР Иван Иванов обяви намерение цената на природния газ да се вдигне с 8%. Това ще доведе до увеличение на цените на всички стоки и услуги.

През юли токът поскъпна с 2%, парното със 7%, а сега имаме 8% увеличение на природния газ и това ще се усети най-тежко през зимата. При този очакван ценови шок, е наложително да се вземат мерки.

В тази ситуация, правителството прави нещо немислимо и доказващо, че държавата няма институции, на колене е пред търговските вериги и е тръгнала да им се моли да не увеличават цената на хляба.

Това, освен че е антипазарно, антилогично и антиевропейско, доказва безсилието и колапса на това правителство. Продължаваме да настояваме и за диференциран ДДС на хляба – от 20% на 5%, което ще бъде около 35 млн. лв. по-малко за бюджета, а те ще се компенсират от излишъка.

Друга мярка, която бихме предприели, е повишаване на сумата, която получават тези хора – от 374 лв. на 403 лв. Това ще струва на бюджета 86 188 000 млн. лв. Ако управлявахме държавата, щяхме да дадем тези пари от излишъка, който е 2 023 800 000 млрд. лв.

Това не са лични пари на премиера, въпреки че години наред ги харчи като такива, за каквото му хрумне. Като най-често те се дават за пътища, които се рушат или за санирани блокове, които се разпадат, защото оттам може да се краде, а от социални помощи – не може“, заяви Корнелия Нинова.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Корнелия Нинова с апокалиптична прогноза: Ценовият шок удря здраво българите! (Виж още)”

  1. ani

    сеп. 26. 2018

    Тео Христов,кои „те“крадат? Защо не уточниш?Не знаеш ли кой е на власт?

Добавете коментар