Шеф Петров се отдаде на философски размисъл за българското ДНК и пътя…! (виж тук)

Шеф Петров се отдаде на философски размисъл за българското ДНК и пътя…! (виж тук)
Гласувайте за статията

Шеф Петров много обича да ръси мъдрости в мрежата!

Устатият шеф Петров се отдаде на поредните си разсъждения в социалната мрежа. Този път той реши да философства на тема българското ДНК и пътя. Ето размислите му, които предаваме без редакторска намеса… А и смеем ли да се намесим…:

шеф Петров

Шеф Петров не спира да лее умотворения в мрежата

„За Българското ДНК и Пътя!… Сега като си помисля живота като цяло е път в буквалния смисъл. Моят за сега е на три опорни точки. Започна в земите на Левант, онези места които наричат пустиня, вълшебството което почти 40 Години е запечатано в съзнанието..онези пясъчни възвишения с тук таме зеленина…

Които оцеляват само от сутрешната роса, която е описана като Манна Небесна. Красотата която е скрита в онова което наричат температурни миражи но всъщност има толкова цветове… Най-добре се вижда със самолет…

Нещо като да стъпваш върху дъга, даже когато духне вятъра и вдигне праха е толкова фин че те гали… После се озовах пред „Камъка на Афродита“… Усетих една друга красота , божествено симбиозата на мъдростта във всичките и зелени и сини нюанси. А белите камъни в морето и пяната на морските вълни като че ли не се блъска в тях, а грижливо ги сапунисва и измива. За да бъдат като бисери от гердан, закачен на шията на морския бряг.

Видях колоните на древните градове, мозайки и старанието на древните да украсят тази красива земя. И всичко което сме правили е било с мисълта и благодарността за красотата на която ни е подарена за да живеем..мирис на стари лозя и защо испанските крале на конкистата на Хайме I са искали да ги погребат в южните брегове на Острова на боговете, където дори прилепите живеят в симбиоза с всичкото съвършенство..

После се озовах в най-мъдрата част на Рим… площада на Тарако, на хълма с поглед над Лазурния бряг, точната инженерна магия с която се отварят магиите със слънчеви лъчи всяка минута и всеки час.

Трябва човек да седне рано сутрин за да усети магията с която слънцето изгрява над възвишенията отвъд Реус. И да види как светлините се плъзгат в съвършения древен град, преди да огреят морето да усетят събуждането на стотиците лаврови дървета. И миризмата която може да подлуди духът ти.

Пълна наслада завършва със залеза в морето който и до ден днешен в Тарагона омагьосва всички, онова потъващо слънце в морето което те дарява с цветове които никога няма къде да се види и имаш чувството, че пълните плажове със „златни риби“ – Dorada.

И всичко живо в морето и сушата се радва на Божия заря. Погледа от хълма на Тарако е необясним за всичко това..което се е опитал да нарисува Гауди в неговите творения с малки плочници и избран за дом на Колонизаторите на Средиземноморието тръгвайки от там!

Та, това са неща които мога да обясня с думи и нямат и 1% от това което чувстват сетивата, защото мозъка може с думи да каже толкова, а повярвайте …то толкова малко. Незабравими неща..но вече със сигурност знам че са планирани!!

А България… за нея няма думи..един ден..може и да се опитам!? Защото моята философия е, Опознай света за да усетиш, че ти си Българин, да разбереш, че участваш в много от тази красота на земята! Да разбереш, че в теб живее нещо много старо и използва тялото още един път да погледне всичко което е преживяло през едни човешки очи! Сега го наричат ДНК…

Та за това ме яд на някакви телевизионни кандидат фермерчета да го ползват като маркетинг за парички“, написа шеф Петров.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар