Мариела Нордел: Това са 10-те крадци на енергията ти! (виж кои са и как да ги неутрализираме)

Мариела Нордел: Това са 10-те крадци на енергията ти! (виж кои са и как да ги неутрализираме)
Гласувайте за статията

Мариела Нордел даде ценни съвети за крадците на енергията ни!

Устатата кулинарка Мариела Нордел този път публикува нещо наистина полезно за всички в профила си. А именно – кои са десетте най-големи крадци на енергията ни и как да ги неутрализираме. Четете тук, много е права:

Мариела Нордел

Мариела Нордел даде ценни съвети този път

„10 крадци на енергията ти:

1. Хора, които постоянно ти се оплакват, които са негативни, които съдят, вечно реват, че животът е несправедлив… АУТ!

2. Дълговете! По възможност не прави! Не взимай кредити! Колкото и да е примамливо „Вземи сега, плати утре!“ – няма такъв филм! На края винаги плащаш двойно. Прави като китайците – труди се и спестявай. Или като американците – направи големия си удар! Когато си подготвен за това…

3. Дръж си на думата! Изпълнявай обещанията си винаги, когато ти е възможно. И въобще – избягвай да обещаваш, когато си щастлив.

4. Приоритет! Давай преднина първо на много важните неща, независимо колко са трудни. После свърши незначителното. Но правилото е – прави това, което те прави щастлив! Не учи, не работи нещо само защото така се очаква от тебе, защото това си „влезнал“ или фамилията така го иска!

5. Глези се, почивай! Когато си направил всичко и въпреки всичко ситуацията е отчайваща, просто се помоли и остави всичко в ръцете на Бог. Отдръпни се и престани да насилваш нещата. Съдбата си знае работата! Възможностите винаги идват в точния момент, а не, когато ние сме си наумили!

6. Въведи ред! В живота си, в работата – нищо не краде повече енергия от хаоса!

7. Дай приоритет на здравето си! Два пъти годишно отдели по няколко дни за пълни изследвания и посещения на зъболекар, лекар, кардиолог….

8. Премахни отровни ситуации/приятелства от живота си! Има хора, които винаги са затънали до шия в проблеми! Всеки изпада в ситуации, но при определени хора това си е рутина. Не позволявай да те манипулират семейство и приятели! Всяка помощ е полезна, когато е конструктивна. Като не вдева – остави го да си чупи главата!

9. Приеми! Приеми, че не всички те обичат! Че животът не трябва да е справедлив! Че хората са добри, но не винаги и не към всички! Че винаги има условия и всичко си има граници! Че понякога някои битки просто са обречени и не си струва. Че животът е прекрасен, въпреки всичко и е твой уникален, и единствен шанс!

10. Прощавай и забравяй злото, болката! Винаги можеш да избереш пътя на огорчението, отмъщението и тогава ще пропилееш най-ценното, което имаш – живота си, в напразни каузи. Бъди егоист – прощавай и помни само доброто! Винаги има утре!“, съветва Мариела Нордел.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар