Калина Паскалева е убедена: Виктория Маринова не е убита заради работата си!(Още подробности)

Калина Паскалева е убедена: Виктория Маринова не е убита заради работата си!(Още подробности)
Гласувайте за статията

Калина Паскалева е сигурна, че Виктория не е убита заради работата си!

Калина Паскалева изрази съболезнования на близките заради погубения млад живот на журналистката от Русе.

Писателката и журналистка обаче е убедена, че версиите и теориите, които се разпространяват в Интернет пространството не са верни.

Калина Паскалева, както и мнозина от гилдията знаят, че Виктория Маринова не е била разследващ журналист. И според нея да е убита, защото била поръчана са напълно празни приказки:

Калина Паскалева смята, че убийството на Вики не е поръчково

„Почивай в мир, Виктория!… Не познавах тази млада жена, до вчера не бях чувала за нея, нито за телевизията, в която е работила. Не знаех за предаването й. Снощи си го пуснах.

Виктория обявява кои ще бъдат гостите в него и нейн колега провежда интервюто. Няма разследване. Има разказ на двама журналисти, който стана известен преди месец на обществото. Няма новина, няма сензация. Което не олекотява разговора по никакъв начин.

Друго искам да кажа. Фейсбук се активира от вчера – различни групи, които инициират протести, както и добре познати за всички ни активисти, започнаха да качват чуждестранни сайтове, в които е обявено жестокото убийство на Виктория и да спекулират с тях.

“Журналистката е убита заради разследване“. Не съм криминалист, не съм полицай, но намирам тази версия за твърде наивна, твърде аматьорска и твърде удобна за популистите.

Виктория е убита по особено жесток начин и изнасилена… Това е факт. Чудовищно. Не намирам думи, с които да опиша това зверство.

Да, извършителят трябва да бъде хванат възможно най-скоро. Да, трябва да бъде осъден с възможно най-строгата присъда. И да, обществото трябва да покаже обединение, но към насилието върху жените, към насилието върху човека.

Такива жестокости се случват – това не е първата убита жена в България. Помните ли Вероника – тялото й изплува от река Янтра навръх националния празник – жестоко убита за 401 лв?

Друга Вероника – беше убита от бой от приятеля си преди няколко месеца. Знаете ли за тях? Наркоман уби майка си и дядо си по особено жесток начин. Чухте ли за него?

А за Иван, който уби с четири куршума любимата си Венета, както и сина й, и племенника й – преди един месец? За тях защо не пишехте статуси, защо не искахте протести? Редовно ли следите криминалните хроники?

Не бъдете жестоки, хора! Не се нахвърляйте като лешояди, за да прокарате версия, удобна на някой друг…

В България има огромен проблем с насилието върху жените и на голяма част от обществото и политиците (тук визирам и жени в политиката) му е удобно да се мълчи за него.

Затваряте очи и уши дори като видите мъж да бие жена на улицата, но днес всички искате да бъдете разследващи. Защото жертвата е журналистка ли? А другите жени – тях кучета ги яли, така ли?

Почивай в мир, Виктория! Ще бъдеш запомнена! И силно вярвам, че извършителят на тази жестокост ще си понесе наказанието!“, написа Калина Паскалева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Калина Паскалева е убедена: Виктория Маринова не е убита заради работата си!(Още подробности)”

  1. Ани

    окт. 10. 2018

    Ти тъпа, грозна, маймуно си затваряй грозната, разджовратена от свирки уста…
    Как заявява с такава категоричност какво се е случило и как изобщо смее да коментира… Тъпа, гадна подлога на олигарси!!!!!
    Виктория е съвсем друга класа жена, че да я коментират разни разпрани мутреси, които са използвали 90те и сега вече не стават за нищо!!!!!!! Тъпа ку*ветина да си затваря долната, кална, мръсна, разпрана уста!!!! Куче умряло!!!

Добавете коментар