„Господари на ефира“ лъхат на нова излагация след скандала с Митко Върбанов

„Господари на ефира“ лъхат на нова излагация след скандала с Митко Върбанов
Гласувайте за статията

Скандалът със скалъпената история за побой над разследващ репортер от „Господари на ефира“ пипероса и без това пикантния медиен гювеч от новини през последната седмица.

С коментари по темата се изреди цяла навалица от журналисти, анализатори, правни специалиасти и дежурни тролове по социалните мрежи.

Кой ли не се нае да дава мненение – първо в пламенна защита на „пребития“ Димитър Върбанов и готовност за „строго наказание“ над насилниците му, а после пък за тотален линч към репортера, дръзнал да мами вярната зрителска аудитория на „Господарите“ с толкова грозна изцепка.

Е, в крайна сметка – тълпата получи това, което искаше. Митко беше изритан от развлекателното шоу, а продуцентите от клана Халваджиян не се поколебаха да хвърлят порция словесна кал върху него, обяснявайки как петни репутацията на предаването, подронва имиджа му и тотално срива изграденото в продължение на 16 години зрителско доверие.

Нещо повече – за да бъде изтезанието пълно, Върбанов дори беше „награден“ със статуетката на срама „Златен скункс“. Прие го безропотно и непоколебимо, намирайки сили да поднесе сърцераздирателно извинение пред камерата:

„Цяло лято мен ме болеше като репортер и като човек, че тонове храни стоят там, складът продължава да работи и има реална опасност да стигнат до магазините и до хората. През цялото време опитвах да покажа това, което има вътре и което се случва. Тогава станаха неща, които за жалост бяха извън контрола ми.

От много адреналин, емоции и желание да приключа случая, извърших последните действия. Много бързо се разпространи информацията и то с мащабни размери и гръмки заглавия. Основната ми вина в случая е, че не можах да го контролирам. Не е имало умисъл в действията ми.

Искам да се извиня на всички колеги, на екипа на „Господари на ефира“ и на всички зрители, които от действията ми си изградиха представа, че искам да ги подведа. Желанието ми беше този склад да не продава развалена стока. Ще ми бъде обица на ухото, че като репортер може да направиш хиляди добрини, но една грешка, волна или неволна, може да доведе до това нещо“.

Уволненият репортер отправи молба към екипа на предаването: „Моля, обещайте ми да довършите тази работа докрай – да спрете това продаване на храни с изтекъл срок на годност“.

Със заслуженото наказание за прегрешилия репортер историята почти щеше да клони към хепиенд, ако не беше един важен въпрос, останал леко встрани от светлините на прожекторите.

А именно – къде остава отговорността на продуцентите на предаването и босовете на Нова тв? Нали те са точно такива, защото имат последната дума за това дали даден материал трябва да се излъчи или не? Действително ли всеки репортер от „Господари на ефира“ може да се прави на какъвто поиска пред камерата и да бъде сигурен, че над него няма никой, който може да упражни контрол и да спре заснетите глупости? Едва ли.

Че Димитър Върбанов е виновен и няма как повече да бъде репортер, е повече от ясно. Само че, уволнението му не решава проблема с „Господарите“ и Нова. Той е някъде далеч по-нагоре от клетия великотърновски кореспондент и трябва да се търси из лъскавите офиси на семейство Халваджиян, тупащи се в гърдите за радетели на правдата и заместници на институциите в България.

Не е лошо да се погледне и зад полираните до блясък врати на „аквариумите“, в които плуват едрите акули в морето на Нова тв.

Ако не се разровим там, скоро ще мирише на нова излагация. И поредният Митко Върбанов този път няма да свърши работа…

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар