Два скункса за „Господари на ефира“, а гафът с фалшивия побой още мирише

Два скункса за „Господари на ефира“, а гафът с фалшивия побой още мирише
Гласувайте за статията

Само за 24 часа „Господари на ефира“ връчиха цели две от статуетките на позора „Златен скункс“, при това на самите себе си. Няма грешка – единият миризливец отиде при репортера Димитър Върбанов, който забърка цялата каша с кадрите на фалшивия си побой. Второто животно гушна продуцента на шоуто за гафове Джуди Халваджиян, който прие скункса с цел да измие позора от мегаскандала пред скъпите зрители.
Случаят навярно е абсолютен прецедент в историята на иначе италианския формат на предаването, в която надали продуцент е бил „удостояван“ със срамната антинаграда.

Не закъсня и реакцията на Нова телевизия, в чиито новинарски емисии драмата с уж пребития репортер на „Господарите“ беше щателно отразена и поднесена със сърцераздирателни кадри на Митко Върбанов от болничното легло.

След като чудовищната манипулация лъсна грозно пред лицето на зрителите, медията излезе с позиция, в която категорично се разграничи от скалъпените номера в шоуто на Халваджиян.

„В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента“, гласеше прессъобщението, разпространено официално от пиарите на медията.

Едно обаче не стана ясно – как точно ръководстовото на частния канал ще накаже врящите от над 20 години в бизнеса с реклами и предавания братя Халваджиян, чиито формати са главна част от източниците на финансови приходи за Нова? Продуцентите имат участие в портфолиото на телевизията не само с „Господари на ефира“, а с куп мащабни проекти, имащи запазено място в прайматайма през седмицата. Сред тях са музикалното риалити „Като две капки вода“, както и сериалът „Полицаите от края на града“, който Нова рекламира като гвоздей в програмната схема за есенния сезон на 2018 г.

Самият Джуди Халваджиян нарече „мишки“ дръзналите да отправят критика към „Господари на ефира“. Вместо да признае поражението, той предприе отбранителна реакция и „нахрани“ словесно опонентите си в отчаян опит да излъска имиджа на скъпоценното си предаване.
„Ние винаги имаме позиция и ще продължаваме. Сега в такава ситуация излизат мишките, които са засегнати от нас под някаква форма, но в момента им идва самочувствието и започват да обясняват как и на тях така им се е случило. Смешна работа“, защити се в интервю пред популярен всекидневник Халваджиян.

Любопитното обаче е, че след въпросното интервю по-младият от братята продуценти наложи пълно ембагро над медийните си изяви и спря да вдига телефона на журналисти, прехвърляйки всички въпроси и обаждания към асистентката си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар