С „извинетИ“ и скунксове не става, „Господарите“ да изчистят ефира от себе си

С „извинетИ“ и скунксове не става, „Господарите“ да изчистят ефира от себе си
Гласувайте за статията

Паданието с фалшивия побой над разследващия репортер от „Господари на ефира“ Димитър Върбанов щеше да бъде комична история, ако не беше толкова достоверно и точно представящо целия начин на работа, с който набедените за звезди на България водещи и репортери в предаването за гафове всяка вечер замазват вниманието на и без това станалия апатичен телевизионен зрител.

„Уникална държава – уникални репортажи“, както биха казали в характерния си стил Рачков, Зуека, Мария Игнатова и плеядата шутове от ефирния цирк на Маги Халваджиян.

Че този път „Господарите“ се издъниха по безпрецедентен начин и че скандалната им изцепка може да влезе в учебниците и часовете за интелектуални упражнения на бъдещи журналисти, спор няма. Не това обаче е същественото. Въпросът е дали само позорно изгоненият репортер Димитър Върбанов трябва да носи отговорност за запаления фитил на гръмналата бомба?

Редно ли е продуцентите на предаването, както и шефовете на Нова тв, допуснали пародията на „побоя“ да бъде централна тема в новинарските емисии, да минат с едно скромно извинение в стил „повече няма да правим така“?

Добре, че четири дни по-късно на Джуди Халваджиян му светна лампата, че само с едно „извинетИ“ (както би казал Рачков), няма да мине и в отчаян опит да засили ефекта на покаянието, реши да удостои самия себе си с миризливата награда „Златен скункс“, уж да докаже пред „скъпите приятели“ колко отговорен продуцент е всъщност.

Изводите са ясни – за старите кучета, врели и кипели в ада на телвизионния бизнес, кожата на един репортер стига, за да замаже очите на зрителите. Няма Митко – няма проблем.

Има ги обаче същите босове, телевизионни корифеи и напудрени с танци на адреналинки и смешки от Рачков и Зуека хуморезки, между които се пробутват „невероятни“ разкрития и сензационни разследвания на вещите разследващи репортери в гравдията на „Господарите“.

Димитър Върбанов стана изкупителна жертва на продуцентите, макар че точно те са онези хора зад камерите и лъскавите студиа, които първи имат достъп и контрол до целия заснет материал по дадена история, който след подробен преглед, редакция и подбор на кадри, бива поднесен в опаковката на репортаж за зрителите. Продуцентите имат последната дума и дават разрешение видеото да се завърти в ефира. В позорната издънка на Митко Върбанов, последствия категорично трябва да има и за продуцентите на „Господари на ефира“ братя Халваджиян. Последствия с ефект – най-малко солена санкция от началниците на Нова тв, чийто имидж беше сринат още повече след чутовния скандал.

За всички е ясно, че не от днес и не от разследването на Митко Върбанов, в царството на Халваджиян мирише. Мирише, но не на скункс и храни с изтекла годност, а на битка за реклами и пот от борба за рейтинги с поставеното в шах началство от затъналата в проблеми Нова тв. Кредитът на доверие е изчерпан, падението е зрелищно, а за зрителите остава или да сменят канала, или да продължат с резила на „Уникалните „Господари“ с уникални гафове в уникалната Нова тв“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “С „извинетИ“ и скунксове не става, „Господарите“ да изчистят ефира от себе си”

  1. Каква завист!

    окт. 11. 2018

    Нито ще си спра телевизора, нито ще си сменя ТВ канала. Ще продължавам да гледам Господарите, защото са страхотни и защото ги харесвам много. Само си спомнете на колко хора са помогнали и колко проблема са поставили и са съдействали за разрешаването им.

Добавете коментар