Тежка трагедия съсипа Антон Хекимян

Тежка трагедия съсипа Антон Хекимян
5 (100%) 1 vote

Антон Хекимян изживява голяма драма!

Топ журналистът Антон Хекимян изгуби един от най-близките си хора. Трагедията ще го бележи завинаги, защото никога повече няма да види баба си Тонка.

Антон Хекимян

Антон Хекимян с баба си

Жената е починала на 90-годишна възраст, а тв водещият го понася много тежко. Той има много спомени с баба си от своето детство, които го карат да изпитва страшна носталгия и тъга.

„Баба Тонка си отиде. Тази година навърши 90. Кръстен съм и на нея, и на дядо ми Агоп. Баба беше връзката ми с миналото на моя род от българска страна. Всеки път ми разказваше за „Едно време“. Как са започвали часовете в училище с „Отче наш,“ за плитките й, които са стигали до кръста,“ как са се връщали от жътва и как хората са били заедно на хорото. Пазя сукмана й като мома и накитите от нейните баби. Съвършени са. Тя беше връзката ми с традицията и други светове, по-романтични, дори вълшебни. Беше горда българка. Научена на труд, от сутрин до вечер. Помня, като малък, как меси хляб. Беше като ритуал. Движенията на ръцете. Уединението… Разказваше ми, че като са изпращали близките си, едно време, хората са вярвали, че родовете се събирали някъде, горе… но аз знам, че винаги ще си при нас. В сърцата ни. Ще ни липсваш. Безкрайно“ – написа Антон Хекимян.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар