Мариела Нордел взриви: Влюбването е свързано с гените ни! (още подробности)

Мариела Нордел взриви: Влюбването е свързано с гените ни! (още подробности)
Гласувайте за статията

Мариела Нордел шашна мрежата с доста интересен пост!

Устатата кулинарка Мариела Нордел взриви мрежата с доста любопитен и интересен пост за влюбването. Което, според шведите, се оказа генетично предопределено. Всъщност основната идея на Нордел бе да направи съпоставка между родните и чуждите медии. Ето какво разкри тя:

Мариела Нордел

Мариела Нордел съобщи интересни факти

„По 4 канал на Шведската телевизия тази сутрин обсъждат какво е любов и как така човек се влюбва в точно определен човек.

Поканили са двама психолози /Което в Швеция си е признание за тежко психо – ненапразно Стокхолмският синдром е швед/. Една научен работник – изследовател на човешкия мозък. А и водещите от време на време се включват с позитивни възгласи и кикотене.

Какви сутрешни блокове имат другите народи… А, при нас, сутрин по БТв и Нова, ако не ни наплашат до смърт, не могат да започнат деня!

Та, обратно към влюбването – според учения, на мозъкът му трябват 90 секунди или 3 минути, за да разбере, че е влюбен. И този мозък не се влюбвал, защото 1, 2, 3 качества на обекта. А по някакви трудно дефинирани причини, които били свързани с гените и се били формирали столетия, че и хилядолетия в поколенията преди нас….

Значи, ако пра-пра-пра-баба ти си е падала по руси със сини очи, висок ръст, да миришат на ракия и ти днес срещнеш нещо такова, влюбването нямало да ти се размине.

Психолозите държаха, обаче, да натъртят, че имало две фази. Първата, за която говорела докторката изследователка на мозъка и се казвала „влюбване“ – тогава мозъкът помпал допамин като луд – повече от този на наркоман, и за това сме „летели в облаците“. И втора – която била по-виска, а именно „любоффффф“.

Първата била следствие на допамина, а втората – съзнателен акт, израз на волята. Щот вика шведското психо, „когато почнеш да му обираш мръсните чорапи, дето ги е захвърлил на дивана… И да му гледаш киселата физиономия сутрин, а допаминът е престанал да се помпа, и трябва огромно усилие на волята, да не изгониш лайнара!“.

Така вика шведката…. Е, те такива неща си бъбрят по тукашните сутрешни блокове“, коментира Мариела Нордел.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар