Венци Мицов разтърси мрежата с невероятната си история в Деня на будителите!Музикантът и общественик

взриви мрежата с покъртителна история навръх Деня на народните будители, видя Kliuki.bg. Хиляди хора харесаха и споделиха поста на стените си. Защото написаното не е просто поредният статус, а думи, върху които има защо да се замислим: [caption id="attachment_415374" align="alignright" width="300"]Венци Мицов Струва си да се замислим над историята на Венци Мицов[/caption]

"Живееше в един град един Иван. Иван имаше приятел - Георги. Сутрин, щом часовникът звъннеше за училище, Иван го изключваше и продължаваше да спи.

Но Георги, познавайки Иван, започваше да му звъни по телефона и да го буди, за да ходят заедно. Иван псуваше, викаше - "Ти не си човек бе", но все пак се будеше и с огромна неохота тръгваше към даскалото. После училището свърши. Дойде време за университета. Иван започна да учи с неохота, но Георги през цялото време го провокираше - "дай да направим тая презентация, дай да кандидатстваме по тая студентска програма, дай да си подадем документите из Европа". И Иван, въпреки, че усещаше огромна досада, защото му се ходеше по мацки и купони, все пак се вслушваше в думите на приятеля си и така бе забелязан от една голяма компания в Германия, където го взеха на работа. Там Иван започна да расте в кариерата и накрая стана голям шеф. Така пътищата на двамата приятели се разделиха. Един ден, докато четеше отчета на финансовият отдел на компанията, Иван случайно попадна на български сайт и там видя, че е станал пожар и че един човек е загинал, докато е спасявал останалите в горящата сграда хора. Имаше и снимка на човека. Това бе Георги. Иван бе смазан от новината. Той затвори папката с финансовите данни, облегна се на голямото и луксозно офис бюро в кабинета си и помоли да не го безпокоят за срещи и оперативки в следващите часове. Това е историята за Иван и неговият приятел Георги. Помнете, че ние сме никои, ако няма кой да ни буди сутрин. Помнете, че ние сме никои, ако няма кой да ни напомня, че животът не е купон, а непрестанна битка - със статуквото и със себе си. Помнете Георги. И му отдавайте дължимото, докато е тук и ни буди. Будителите са досадни. Те не говорят за света с красиви думи, те не показват околната действителност, нарисувана със светли бои и тонове. Будителите са онези, които ни изкарват с шут от будната кома, в която сме изпаднали по волята на канцеларските зомбита, които ни управляват. Будителите са наоколо. Само че трябва да имаме очи и да ги видим. Всеки има нужда да бъде събуден. Но не всеки иска това", разтърси мрежата Венци Мицов.