Мегз: Ако смятате, че съм луда – аз смятам, че сте роби! (виж тук)

Мегз: Ако смятате, че съм луда – аз смятам, че сте роби! (виж тук)
Гласувайте за статията

Мегз избухна в мрежата с размисли, които шокираха мнозина!

Миглена Каканашева – Мегз разбуни духовете с разсъжденията си. Мнозина, дори и известни родни звезди, останаха скандализирани от мисленето й. Дизайнерката обаче е категорична, че е напълно права. Ето какво заяви тя публично преди броени часове:

Мегз

Мегз отново разбуни духовете в мрежата

„Ако смятате, че съм луда – аз смятам, че сте роби… Сега ще ви направя един паралел от годините на робството и днес, за да се замислите сами дали положението се е променило кой знае колко…

По време на робството българинът се е научил:

– Да мълчи. По добре да не му дреме много, че наведената главичка сабята не я сече. И днес на повечето не ни дреме, че по-лесно се оцелява.

– Да краде от властта. Поробителят е лош. Аз имам право да крада. Тя и държавата днес е лоша. Тея “свине- управляващите” не се наядоха, затова и сега имам право да крада.

– Да предава и да се цепи. Ааа – лудите да ходят да се борят пред парламента, аз сега нямам такъв проблем.

– Да воюва. Да се бием – така ще се освободим от онези, които ни подтискат. Агресията е по-силна в обществото ни днес, от което и да е друго време. Някога сме се освободили с бой – давай ще се бием и днес…. Затова си избихме и децата…

Много се надявам да видите, че положението не се е променило кой знае колко. Ние още си живеем както сме си живели някога – като роби.

И не намесвайте историята. Тя няма нищо общо – отдала съм й необходимото уважение и в предния си пост. Аз самата съм завършила хуманитарна гимназия като първа отличничка и съм олимпийски първенец на две олимпиади по философия и свят и личност. От устата ми думи срещу историята ни няма как да излязат.

Това не е пост за това дали трябва да помним историята си. Неща не са или историята или бъдещето ни. Това е пост за това какво трябва да направим днес, за да имаме велика история утре. И съжалявам, че ще ви го кажа, но днес образите от далечното ни минало на слава вече не са достатъчно силни и те не могат да ни помогнат да дефинираме идеалите на бъдещето ни.

В обществото ни има огромна дупка. Дупка от 30 000 избити от българската интелигенция по времето на комунизма. Те и техните наследници са били хората, които е трябвало да изградят новия път. Но така се осакатява една нация и ние доста добре сме били осакатени.

Не сме имали Кант и Хегел и сме си останали с една свобода, която не знаем какво да правим и днес… Затова българинът повече от всякога има нужда да дефинира новите си идеали.

Колкото до спортистите, журналистите, артистите, проклетите плеймейтки и други популярни личности. Тези хора водят подрастващите днес. Те ги следват и не може да го промените. Можем, обаче, да дефинираме някои от новите идеали като успех, пари, влияние – по-добре и да се научим как да ги използваме по градивен начин.

Това мисля аз и така живея живота си. Ако някой от вас има по-добри идеи – нека ги сподели. Първа ще ги последвам и ще направя всичко възможно да ги популяризирам. С роптаене няма да стане!!!“, написа Мегз в профила си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар