Един фотограф за милиони и неговата магия

Един фотограф за милиони и неговата магия
Гласувайте за статията

Един фотограф за милиони и неговата магия, сега ще Ви запознаем с неговата история и с някои от триковете му, за да стане толкова известен.

Фотографията е едновременно лесно достъпна за зрителя изкуство и в същото време съчетава няколко разнородни изкуства в себе си – синхронът между цвят, композиция и светлина е това, което влияе на окото и въздейства.

Арнолд Нюман е от еврейски произход, занимава се с изкуство, фотограф, прави революция в портретната фотография. Биографичният му подход, го отличават от колегите му и го отвеждат в студиата на множеството известни лица, които заснема през годините. Той има в стажа си запечатани повече от 800 портрета, между които на личности като Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Мерилин Монро, Труман Капоти, Игор Стравински, Артър Милър, Айн Ранд, Даян Вриланд,  Ман Рей, Алфред Круп, генералисимус Франко, Боби Кенеди, Бил Клинтън, цитирано и в сп. Ева. Има невероятна кариера. Умира 2006, но от днес до 9 декември в Художествената Галерия в София, можем да се докоснем до невероятната му портретна фотография. А творбите определено си заслужават да се видят.

Известен с САЩ и по света с артистичния си подход, става знаменитост още през 70 год. със собствения си стил и арт визия дори в корпоративните портрети и поръчки за големи компании по света. Влага доза индивидуалност, става известен с това, че разчупва статиката на студийния портрет и прави своите портретни снимки навън, обичайно в собствената среда на снимащия се – офис, дом, на улицата и т.н.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар