Шеф Петров отново подпали в мрежата!

Чепатият шеф Петров пак намери за какво да се ядоса и кого да насоли! Вечният скандалджия пак намери кого да нареди и да даде акъл на българите.Ето какво сподели готвача в мрежата: [caption id="attachment_415985" align="alignright" width="300"]Шеф Петров пак подпали: Проблемът с егоизма в България е огромен! (Ето за какво изригна) Шеф Петров е недоволен от егото на младите готвачи[/caption] „Болното АЗ, което се възпитава в Училище!… Ако научим младите, че най-важното КРАЙНАТА ТОЧКА на всеки продукт, който създаваме. И дори най-малко поставяне на фактора „АЗ“ е пагубен за професията… може би ще тръгнем нагоре!? Имаме голям проблем с егоизма в България, почти всеки който създава продукт, чийто крайна точка е друг човек, собственото “ АЗ“ е преди другия и това което отива до него! Гледах млади готвачи, които са добри, търсещи и модерни, но всяко тяхно плато и мисъл беше как да презентират себе си, не това което ще стигне до човека!? Нашата работа е хуманна, тя трябва да бъде основно насочена към крайния резултат с всяко действие, всеки детайл! Това трябва да бъде основата в училищата… Така както е в чужбина… Един пример, тоест едно сравнение… Колегата ни от Испания показа как преди да сервират неща с босилек, просто изкарват един босилек, който гостите да натирят ръце, за да усилят вкусовете на Босилек… Едно листо, а има 2 звезди, 18 в Света и работи с Азот от 15 години… показа листо босилек, защото е важно за госта! Един наш юнак за да го видят всички че работи с течен азот, 1 час прави топчета от азот, които естествено не знае как да задържи в температури подходящи за хранене (защото водата може да пренесе температурата на Азота, тест до -196° и трябва пропорционално мазнина) . Юнакът прави топчета с Течен Азот и тъй като клиента не може да ги опита дори, ги заля и направи на попара с топъл сос… Така.. Защо? Защото единият е Възпитан да мисли за КРАЙНАТА ТОЧКА, а другият мисли първо за себе си… Проблема на много хора у нас с професията и реализацията е, че мислите им за крайния продукт минава през едно голямо АЗ… А в повечето случаи доста слабо АЗ!“, заяви шеф Петров.