Д-р Неделя Щонова със страшни разкрития за диабета! (важно е да го прочетете)

Д-р Неделя Щонова със страшни разкрития за диабета! (важно е да го прочетете)
5 (100%) 1 vote

Неделя Щонова разказа две затрогващи истории на болни от диабет!

Д-р Неделя Щонова разтърси мрежата днес, в световния ден за борба с диабета. Тя разкри наистина ужасяващи факти за болестта на нашето време. Но и окуражи всички с двете затрогващи истории, които разказа. Ето какво написа Щонова:

Неделя Щонова

Неделя Щонова разтърси мрежата

„Днес отбелязваме Световният ден за борба с диабета. По този повод в “Духът на здравето” разказах две удивителни лични истории. Ей така, за вдъхновение!

Тя живее с дигнозата диабет от 6-годишна. Той от 2-годишен. Мерят си кръвната захар по 4-5 пъти дневно. И горе-долу толкова пъти дневно си инжектират инсулин.

Но… няма граници за мечтите! Тя е само на 14 години. Тренира кикбокс и таекуондо. Влюбена е в спорта. И вече седем пъти е слушала българския химн в своя чест. Четири пъти световен и три пъти европейски шампион. Тя е Екатерина Иванова! Шампионката с ангелско лице и лъвско сърце!

Той е адвокат. Мотивационен лектор в помощ на хората с диабет. Тренира състезателно колоездене, плуване, рафтинг. Миналото лято в Занзибар направи класна стая за обучение и помощ на деца и възрастни с диабет. Снимах го в Абу Даби на Конгреса на Международната диабетна федерация. В края на лекцията му публиката не го пускаше да си тръгне. Всички искахме да го слушаме още и още…

Той каза: – Диабетът ми помогна да организирам съдбата си. Не мога да си представя как иначе бих я структурирал. Помогна ми да се себедокажа! Да докажа на себе си и моята фамилия, че съм човекът, който може да преодолее всичко това!

Да живея с диабет е най-добрият начин по който мога да си представя съдбата. Животът ми сега е… the best! Защото без диабет сигурно щях да остана някак самовлюбен, егоистичен и неосъзнат. Диабетът ме научи да разбирам, да слушам другите, направи ме по-добър човек. Всеки има лична легенда която да разкаже. И от която можем да се поучим. Имах емоционални проблем с диабета, да, дори съм плакал, никога пред други хора…

Но ако искаш да промениш живота си, трябва да бъдеш посветен! Не е лесно, но това е единственият възможен начин. И след като аз мога да го направя, вие също можете!

Да почерпим вдъхновение и сила за живот, мили приятели, от тези двамата! Пред които поклон!

А иначе другата реалност е опасна… 540 млн. души по света живеят с диабет.Броят на хората с диабет се е утроил след 2000 г., а глобалните разходи за болестта достигат 850 млрд. долара годишно. На всеки 6 секунди един човек умира преждевременно от усложненията на диабет.

В България има над 3000 деца със захарен диабет, а общият брой на диабетно болните в страната е близо половин милион. 40% от жените на възраст под 30 години са с диабет. Половината от българите със захарен диабет не знаят, че са развили заболяването…“, написа Неделя Щонова и отново призова да бъдем отговорни към най-ценното ни, а именно здравето.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар